П'яні та непокорні: в Одесі поліція затримала бригаду

П'яні та непокорні: в Одесі поліція затримала бригаду "швидкої"

Укрінформ
Патрульні поліцейські Одеси затримали лікаря і фельдшера швидкої допомоги, які не надали допомоги хворому, після чого він помер поряд із залізничним вокзалом. Розпочато низку кримінальних проваджень щодо дій медиків.

Про це повідомив радник очільника Одеського ГУ Нацполіції Руслан Форостяк. 

"Уперше в сучасній історії України патрульні поліцейські Одеси затримали бригаду швидкої допомоги, яка не надала допомоги хворому і вчинила спротив. Повідомлення про те, що в районі вокзалу перебуває чоловік, який потребує невідкладної медичної допомоги, надійшло до поліції у вівторок о 21 год. 30 хв. Патрульний, що прибув за викликом, знайшов цю людину і викликав "швидку". Через деякий час машина приїхала, старший наряду підійшов до неї, повідомив лікареві, де знаходиться пацієнт, і повернувся до хворого. Зробив штучне дихання та непрямий масаж серця. А "швидка" з бригадою медиків не зрушила з місця. Через 20 хвилин поліцейський знов підійшов до них, вимагаючи під'їхати. Тільки після цього автомобіль розвернувся і прибув до місця, де лікарі тільки констатували смерть чоловіка", - зазначив Форостяк.

Читайте також: Поліція кваліфікувала смерть чоловіка біля лікарні у Києві як умисне вбивство

Під час спілкування з медиками патрульні звернули увагу на те, що члени бригади поводилися неадекватно: влаштували штовханину, не реагували на зауваження поліцейських. Враховуючи ситуацію, патрульні викликали слідчо-оперативну групу і затримали всю бригаду "швидкої", включно з лікарем і фельдшером. Через учинений спротив поліцейським довелось одягти на медиків наручники.

Примусовий огляд затриманих показав, що лікар і фельдшер були у нетверезому стані (у крові останнього виявлено 2,22 проміле алкоголю), тверезим був лише водій "швидкої".

За цим фактом складено адмінпротокол за ознаками ст. 173 (дрібне хуліганство), 185 (злісна непокора правоохоронцям) і ч. 1 ст. 179 (розпивання алкоголю на робочому місці) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Крім того, вирішується питання про відкриття кримінальної справу за ненадання медичної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-