Черкаські депутати нарешті затвердили проект бюджету-2018

Черкаські депутати нарешті затвердили проект бюджету-2018

Укрінформ
Виконавчий комітет Черкаської міської ради затвердив проект міського бюджету на 2018 рік.

Про це повідомляє прес-служба Черкаської міськради.

"Проекти міського бюджету на 2018 рік та Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста на 2017-2019 роки сьогодні погодили члени виконавчого комітету Черкаської міської ради", - йдеться у повідомленні.

У мерії зазначили, що наступним кроком буде затвердження зазначених проектів рішень на сесії міської ради, яка відбудеться у середу, 17 січня.

Допоки ж набуде чинності міський бюджет та ПСЕР, Черкаси житимуть по одній дванадцятій від кошторису минулого року. За це одноголосно висловились всі присутні члени виконкому. Зазначають, що це дасть змогу фінансувати всі захищені статті.

Проектом бюджету передбачено зменшення видатків на утримання зелених зон, прибирання та утримання доріг. Водночас збільшується фінансування соціальної галузі міста, освітянської та спортивної. Зокрема, школи отримають кошти на поточні витрати з розрахунку 300 грн на одного школяра, а дитсадки – близько 262 грн на кожного малюка. Збільшено також видатки на стипендії талановитим учням та спортсменам.

Читайте також: Черкаси досі без бюджету: соціальна ситуація у місті ускладнюється

Крім цього, виконком підтримав перерозподіл коштів трансферту з державного та обласного бюджетів до міського щодо фінансування першочергових виплат соціального спрямування.

Як повідомляв Укрінформ, Черкаси - єдиний обласний центр в Україні, який досі не мав бюджету. Цей фінансовий документ повинні були ухвалити до 25 грудня 2017 року, але засідання виконкому раз за разом зривалися через відсутність необхідної кількості його членів.

На сесії 10 січня депутати 38 голосами "за" підтримали проект рішення "Про розпуск виконавчого комітету, припинення повноважень та звільнення першого заступника, заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-