Громада з рівненської глибинки за рік збільшила соціальне фінансування у десятки разів

Громада з рівненської глибинки за рік збільшила соціальне фінансування у десятки разів

Децентралізація
Укрінформ
За рік, що минув, завдяки децентралізації Привільненська об’єднана територіальна громада фінансування соціальних закладів збільшила у десятки разів.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

"У рейтингу громад області Привільненська громада в 2017 році зайняла перше місце за капітальними видатками на одного мешканця та друге - за фінансовою спроможністю. Тут успішно освоєно кошти субвенції з держбюджету на формування інфраструктури та реалізовано чотири проекти загальною вартістю у майже 2 млн грн.  Зокрема, капітально відремонтували дитсадок, реконструювали котельню з добудовою паливного складу, придбали трактор з причепом, закупили комплектуючі до снігоочисної машини", - йдеться у повідомленні.

Голова Привільненської ОТГ Юрій Момотюк каже, що громаді вдалося реалізувати два проекти міжнародної допомоги: проект ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" (капітальний ремонт ФАПу с.Дубрівка) та проект "Високі пригоди", що був підтриманий Корпусом миру США в Україні (придбано туристичне спорядження та проведено ряд тренінгів для учнів Привільненської громади). Загальна вартість реалізованих проектів понад 400 тис. грн.

Читайте також: За рік доходи 366 об’єднаних тергромад - 9,3 мільярда

За словами Момотюка, фінансування закладів соціальної сфери у минулому році збільшилось у десятки разів. Вперше за багато років проведено якісні капітальні ремонти приміщень та оновлено матеріально-технічну базу. Налагоджено підвіз дітей та температурний режим у закладах освіти.

У 2017 році Привільненська ОТГ стала переможцем обласного конкурсу підтримки місцевих ініціатив. Громада першою в Рівненській області започаткувала міжмуніципальне співробітництво, підписавши з гміною Рацеховіце (Польща) меморандум про співпрацю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-