Голодний протест у Павлограді: одного із шахтарів госпіталізували

Голодний протест у Павлограді: одного із шахтарів госпіталізували

Укрінформ
У Павлограді Дніпропетровської області погіршився стан здоров’я одного із шахтарів «ДТЕК – Павлоградвугілля», який голодує в приміщенні мерії.

Про це Радіо Свобода повідомив напередодні голова незалежної первинної профспілкової організації «ДТЕК – Павлоградвугілля» Олексій Михайлюк. 

«Прийшов лікар, йому (гірнику - ред.) стало погано, і вже лікар викликав йому швидку допомогу», – сказав Михайлюк.

За його даними, через погіршення стану гірничого майстра Володимира Бугайова госпіталізували до міської лікарні. Другий учасник голодування – гірничий майстер Андрій Карпенко – продовжує акцію. До нього готові приєднатися ще кілька громадських активістів.

«Ми вмовляємо Андрія припинити голодування, раз адміністрації немає до цього діла, але він стоїть на своєму, не здається. Є хлопці, які після шпиталізації Володі готові приєднатись до цієї акції, підтримати Андрія», – сказав Михайлюк.

Читайте також: У Павлограді спаплюжили сім могил бійців АТО

Як повідомляв Укрінформ, 29 грудня в Павлограді Дніпропетровської області двоє шахтарів компанії «ДТЕК - Павлоградвугілля», гірничі майстри Володимир Бугайов і Андрій Карпенко, оголосили голодування.

На другу добу голодування стан здоров'я гірника Володимира Бугайова погіршився. Медики швидкої допомоги, котрі приїхали на виклик, надали допомогу - зробили ін'єкцію й дали пігулки. Бугайов зазначив, що зараз його стан стабілізувався.

Головні вимоги голодуючих до адміністрації «ДТЕК – Павлоградвугілля» – «припинити тиск на членів незалежної профспілки», оскільки з вересня, коли на підприємстві був створений осередок незалежної профспілки, з роботи було звільнено четверо її членів.

У компанії «ДТЕК – Павлоградвугілля» повідомили, що на шахтах компанії не було порушень законодавства при звільненні працівників.

Фото: nashpavlograd.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-