Одеський суд зобов'язав прокуратуру розслідувати дії поліцейських у Міськсаду

Одеський суд зобов'язав прокуратуру розслідувати дії поліцейських у Міськсаду

Відео
Укрінформ
Приморський райсуд Одеси задовольнив скаргу центру правового моніторингу «Гідність» на дії місцевої прокуратури №3 - прокурора району зобов'язано перевірити факт надмірного застосування поліцією сили до учасників акції 18 листопада у Міському саду.

Про це повідомляє директор центру правового моніторингу Тетяна Герасимова. 

"Суддя Роман Гончаров розглянув скаргу про неправомірну відмову прокуратури дослідити порушення Закону України «Про Національну поліцію» з боку співробітників поліції. Зокрема, зафіксоване відекамерою завдання удару ногою по голові громадському активісту поліцейським, що був у масці й не мав індивідуального ідентифікаційного знака з унікальним номером", - зазначила Герасимова.

Суд зобов'язав Одеську місцеву прокуратуру №3 внести відомості про надмірне застосування поліцейським сили до учасника акції протесту, що відбулася 18 листопада, і здійснити перевірку фактів жорстокого поводження поліції, що зафіксовано відеозйомкою.

Читайте також: Одеський суд пом'якшив запобіжний захід екс-лідеру одеського "Правого сектора"

На думку Герасимової, прокуратурі належить вирішити питання про відкриття кримінального провадження за фактом перевищення владних або службових повноважень, що супроводжувалося насильством до потерпілого громадянина.

Нагадаємо, 18 листопада в Одесі відбулась акція протесту проти незаконної забудови  території Літнього театру Міського саду, що переросла в сутички одеситів з правоохоронцями.

Як повідомляв Укрінформ, 19 грудня голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов повідомив на своїй сторінці в Facebook, що Міністерство культури включило територію Літнього театру у межі Міського саду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-