Артсклади у Сватовому: наслідки вибухів остаточно ліквідували

Артсклади у Сватовому: наслідки вибухів остаточно ліквідували

Укрінформ
Враховуючи виконання невідкладних робіт з ліквідації надзвичайної ситуації, відновлення систем життєзабезпечення та інші роботи, надзвичайна ситуація, що сталася у м. Сватове 29 жовтня 2015 року, вважається ліквідованою.

Такого висновку дійшла 11 січня регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуації під головуванням заступника голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Клименка, повідомляє прес-служба обладміністрації.  

«Розглянуто питання стосовно виконання заходів щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що виникла 29 жовтня 2015 року на території складів ракетно-артилерійського озброєння, розташованих у м. Сватове. Юрій Клименко поінформував присутніх, що загалом до ліквідації надзвичайної ситуації залучались 696 чоловік особового складу та 137 одиниць техніки», - йдеться в повідомленні.

На проведення заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації були спрямовані кошти резервного фонду державного бюджету у сумі 33 млн 283,366 тис. гривень у тому числі на відновлювальні роботи закладів соціальної інфраструктури – 17 млн 557,789 тис. гривень.

В п’яти реєстрах осіб, домогосподарства яких постраждали у наслідок надзвичайної ситуації, обліковано 4501 особа, з них відповідно до поданих заяв та повних пакетів документів протягом 2015 – 2016 років матеріальну допомогу на усунення наслідків надзвичайної ситуації перераховано шести особам, житло яких зазнало найбільших руйнувань – 10 тис. гривень, 4152 особам по 3 тис. гривень, сім’ї особи, яка загинула – 100 тис. гривень, чотирьом пораненим особам по 25 тис. грн.

Читайте також: На Луганщині правоохоронці вилучили цілий арсенал зброї та боєприпасів

Протягом виконання робіт відпрацьовано 366 заявок на обстеження території сільгоспугідь та приватних домогосподарств, виявлено, вилучено та передано для знищення підрозділам Міноборони 27227 одиниць вибухонебезпечних предметів, очищено 45,3 гектара території.

Як повідомлялося, вибух на складі боєприпасів у Сватові стався 29 жовтня 2015 року. У повітря злетіли 3,5 тисячі тонн боєприпасів різного калібру, в тому числі до реактивних систем залпового вогню «Смерч», «Град» та «Ураган». Було пошкоджено 25 об'єктів соціальної сфери, 59 багатоповерхівок, 3314 будинків приватного сектору.

Загинула одна цивільна жінка та троє військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-