Лише половина ОТГ освоїли субвенцію на розвиток інфраструктури на 95% - Зубко

Лише половина ОТГ освоїли субвенцію на розвиток інфраструктури на 95% - Зубко

Децентралізація
Укрінформ
Лише 365 з існуючих 698 об'єднаних територіальних громад (ОТГ) використали на 95% субвенцію на розвиток інфраструктури у 2017 році. 

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко. 

"365 ОТГ на 95% використали субвенцію на розвиток інфраструктури у 2017 році. Загальна сума субвенції склала 1,5 млрд гривень, також були залучені кошти від місцевих бюджетів у понад 90 млн гривень. Кошти були спрямовані на реалізацію понад 2265 проектів, це такі об’єкти як: школи, дитячі садочки, шкільні автобуси, дороги, транспортні засоби спецпризначення тощо”, - йдеться у повідомленні.

За словами Зубка, п’ятірка лідерів, які майже стовідсотково використали субвенцію, – Вінницька, Івано-Франківська, Рівненська, Хмельницька та Чернігівська області. 

Читайте також: Замість будувати інфраструктуру місцева влада інвестує у банки - Мінрегіон

“За підсумками 2017 року варто відмітити також Донецьку і Луганську області. Ці регіони значно покращили свої показники у порівнянні з минулим роком і підтягнулись до 90% використання субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад”, - додав він.

Як повідомлялося, в Україні сформовано 698 об'єднаних територіальних громад. У 665 ОТГ вже відбулись перші вибори, ще 33 громади очікують рішення ЦВК щодо призначення перших виборів. У цих громадах проживає понад 6 млн українців, і понад 29% території країни охоплені ОТГ.

У 2018 році держава продовжить надавати фінансову підтримку на реалізацію проектів інвестиційного та регіонального розвитку: 6 млрд грн – за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, 5 млрд грн – субвенція на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, 1,9 млрд грн – субвенція на формування інфраструктури об‘єднаних територіальних громад, 1 млрд грн – субвенція на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-