Суд залишив за гратами чоловіка, який захопив  заручників в Укрпошті

Суд залишив за гратами чоловіка, який захопив заручників в Укрпошті

Укрінформ
Апеляційний суд Харківської області залишив без змін запобіжний захід для 40-річного харків'янина Володимира Безуха, який захопив заручників у відділенні №13 Укрпошти, що на вулиці Шевченко в Харкові.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Сьогодні, 11 січня, суд розглянув скаргу захисту Безуха на обраний йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без визначення застави. Під час засідання була допитана мати Безуха, яка укотре підкреслила, що і він, і вона - "хворі люди". Також жінка додала, що її син вживав наркотики "через сильний головний біль", - зазначила Дубовик.

За її словами, вислухавши позиції усіх учасників процесу, суд ухвалив залишити рішення суду першої інстанції в силі і без змін.

Читайте також: Захоплення Укрпошти: чотирьох сміливців нагородили за затримання зловмисника

Як повідомляв Укрінформ, вдень 30 грудня невідомий з метою грабежу захопив відділення Укрпошти в Харкові на вулиці Шевченко біля станції метро "Київська" і узяв у заручники 9 осіб, включаючи двоє дітей. Поліція оточила відділення, на місце прибули вибухотехніки та парламентери. Через деякий час з будівлі вивели трьох жінок і двоє дітей. Потім правоохоронці затримали зловмисника і звільнили інших заручників.

31 грудня Київський райсуд обрав запобіжний захід для зловмисника: два місяці під вартою, без застави.

У суді мати Безуха розповіла, що він психічно неврівноважений. За словами заручників, Безух заявив їм, що у нього рак мозку. У суді Безух не пояснив мотивів захоплення, а журналістам із цього приводу він сказав: "Ви не зрозумієте".

За наказом МВС за допомогу поліції в затриманні небезпечного злочинця, який захопив відділення зв'язку разом з людьми і погрожував підірвати, нагороджено цінними подарунками - наручними годинниками - чотирьох громадян, що опинилися у заручниках: трьох жінок-співробітниць відділення зв'язку і молодого підприємця. Вони заламали зловмисникові руки, звалили його і зв'язали, після чого впустили всередину приміщення правоохоронців, готових до штурму будівлі.

За зразкове виконання службових обов'язків і відданість присязі за наказом МВС нагрудні знаки "За відвагу в службі" вручено поліцейським, які брали участь у спецоперації зі звільнення заручників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-