Американці проведуть експеримент на Запорізькій АЕС

Американці проведуть експеримент на Запорізькій АЕС

Укрінформ
Енергоблок №2 Запорізької АЕС візьме участь у реалізації спільного пілотного проекту між ДП "НАЕК "Енергоатом" і Міненерго США, який передбачає перегляд підходу до виконання ремонтів систем безпеки атомних енергоблоків.

Про це повідомив начальник відділу імовірнісних оцінок служби аналізу безпеки Запорізької АЕС Владлен Яровий.

"Мета проекту є багато в чому революційною для України. В результаті реалізації проекту ми повинні отримати можливість обгрунтовано виконувати ремонти деяких елементів чи навіть систем безпеки на працюючому енергоблоці. В результаті ми очікуємо скорочення ремонтної кампанії, підвищення коефіцієнта використання встановленої потужності, збільшення продуктивності станції", - зазначив Яровий.

Проект розрахований на два з половиною роки. Якщо досвід буде успішним, він надалі пошириться на всі АЕС України.

Читайте також: Експлуатацію третього енергоблоку ЗАЕС продовжили до 2027 року - Держатом

Першим етапом є перевірка якості імовірнісного аналізу безпеки, щоб визначити області, які можна поліпшити. За результатами перевірки Аргонська національна лабораторія представить звіт, за результатами якого можна буде починати роботу.

З боку України вже створена спеціальна програма з технічним рішенням і стратегічними етапами її реалізації. Вона підписана всіма атомними електростанціями України, дирекцією компанії і направлена на розгляд до Держатомрегулювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-