У Харкові передали до суду справу батьків, які закатували сина

У Харкові передали до суду справу батьків, які закатували сина

Укрінформ
Харківська місцева прокуратура №2 направила до Жовтневого районного суду м. Харкова обвинувальний акт відносно батька та матері 3-річного хлопчика, який помер від голоду та катувань у вересні 2017 року.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів керівник місцевої прокуратури Олександр Фільчаков.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що раніше судимий за крадіжку батько малюка систематично бив дитину. При цьому це відбувалося у присутності матері, однак, вона навіть не намагалася зупинити знущання", - зазначив прокурор.

За його словами, після чергового побиття у серпні 2017 року у дитини була переламана нога. Через кілька днів батько зламав сину ще і ребра.

"Хлопчик перестав ходити. Та замість того, щоб відвезти малюка у лікарню, батько продовжував катувати дитину. Як наслідок, у хлопчика виникла ще й тяжка черепно-мозкова травма. Увесь цей час дитина страждала від фізичного болю та тривалий час нічого не їла. Потім хлопчик впав у кому. Швидку медичну допомогу викликала знайома матері, яка прийшла у гості", - додав прокурор.

За його словами, 26 вересня 2017 року малюка у стані вкрай тяжкого фізичного виснаження та з тілесними ушкодженнями доставили до лікарні.

"Уранці, не приходячи до тями, хлопчик помер. Відповідно до висновків експертів смерть дитини настала внаслідок голоду і постійного фізичного та психологічного насильства, що мало характер особливого мучення і тривало понад рік", - пояснив прокурор.

За його словами, 26-річній матері інкримінується злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки та нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть (ст. 166, ч. 2 ст. 121 КК України), а 31-річному батьку - катування, умисне нанесення тілесних ушкоджень та умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть (ч.1 ст. 127, ч.1 ст. 122, ч. 2 ст. 121 КК України).

Читайте також: У психіатричній лікарні на Закарпатті жінку дев’ять років тримали в ізоляції

Як стало відомо, на вимогу прокуратури батько перебуває під вартою. До матері застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту: максимальна санкція статей передбачає 10 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-