Звільненого з полону кіборга зустріли на Сумщині

Звільненого з полону кіборга зустріли на Сумщині

Фото
Укрінформ
Звільненого з полону кіборга Олександра Морозова урочисто зустріли у Святвечір в його рідному місті Ромни. 

На головну площу міста вийшли не лише рідні та друзі Олександра, а й небайдужі містяни, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це дуже добрий знак – у Святвечір зустрічати на рідній землі нашого земляка. Він одним із перших вирушив на схід країни, так сталося, що на його долю випало випробування ворожим полоном. Дякую усім, хто долучився до його звільнення. Це був нелегкий і довготривалий процес, який завершився успішно”, – зазначив під час зустрічі голова Сумської облдержадміністрації Микола Клочко.

Упродовж майже трьох років родина, знайомі, волонтери, представники влади та громадськість боролися за звільнення хлопця з полону. Віче, численні акції, листи, клопотання нарешті увінчалися успіхом, і Олександр повернувся.

Читайте також: Українці: про мир на Донбасі “за будь-яку ціну” не може бути й мови

За словами учасника АТО, саме віра і підтримка з дому допомогли йому вистояти та не зламатися упродовж цих страшних 1058 днів. Він подякував усім, хто молився за його повернення, приходив на віче, збирав допомогу, підтримував його батьків.

"Наша єдність – це наша сила. Тому я вдячний Богу за порятунок, вдячний кожному із вас за небайдужість. Дякую Президентові України за підтримку і допомогу у звільненні та подальшій реабілітації всіх воїнів. Дякую Україні”, – зазначив Морозов.

Після трьох років полону – додому! Звільненого кіборга Олександра Морозова зустрічали Ромни / Фото: spec-kor.com.ua

У найближчих планах хлопця – продовження реабілітації, владнання справ із військовою частиною та одруження із коханою, котра чекала його весь цей час.

Із власним житлом молодій родині планує допомогти влада. За словами Миколи Клочка, є попередні напрацювання, щоб придбати квартиру за спільної участі обласного, міського та районного бюджетів.

Олександр Морозов потрапив у полон майже три роки тому біля Донецького аеропорту. Він був одним із 73 осіб, які повернулися з окупованої території під час масштабного звільнення заручників 27 грудня 2017 року.

Фото: spec-kor.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-