Житель Лиманської ОТГ подарував незнайомій сироті свою квартиру

Житель Лиманської ОТГ подарував незнайомій сироті свою квартиру

Укрінформ
Вісімдесятип'ятирічний житель Лиманської ОТГ подарував свою квартиру незнайомій йому сироті, щоб покращити життя молодої людини, яку спіткала біда ще в дитинстві.

Про це повідомляє сайт Децентралізація.

У Аркадія Боярова була двокімнатна квартира в центрі Лиману. Через похилий вік вирішив перебратися жити до родичів, а житло віддати тому, хто цього більше потребує.

«Я хочу подарувати цю квартиру дитині-сироті, аби вона впевнено зростала, йдучи до своєї мети, знаючи що є людяність та доброта. Я впевнений, мої побажання знайдуть відлуння в дитячій душі та плекатимуть найдобріші почуття до цього світу», -  з такими словами Аркадій Анатолійович звернувся до міської ради з проханням належним чином оформити документи на передачу квартири.

Майже казкова новорічна історія розпочалася заздалегідь, із написаної на ім’я голови громади заяви з проханням прийняти приватизовану квартиру в комунальну власність Лиманської ОТГ. До процесу оформлення долучилися всі відділи виконавчої влади. Міський голова Петро Цимідан доручив юридичному відділу підготувати та оформити всі документи, відділу ЖКГ – обстежити житло пенсіонера, з’ясувати чи наявні борги за комунальні платежі тощо. Також треба було вивчити склад черги на отримання житла серед дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування. Оскільки квартира Аркадія Боярова, яку оформили в комунальну власність, двокімнатна, отже, склад сім’ї потенційного одержувача має також бути відповідним. Така людина знайшлася – першою в черзі станом на грудень 2017 року була Альбіна Іванюк, чия родина складається з двох осіб.

Читайте також: В Одесі відкриється Різдвяна резиденція добра

Урочисте вручення ордеру та ключів від нового житла стали несподіваним подарунком для 23-річної дівчини, яка виховує малого сина. Остаточно збагнути, що дива все ж таки трапляються, молода мама й досі не може. Коли Альбіні було шість років, її мама померла, а дівчина опинилася в притулку. Їй не довелося жити в державному закладі, знайшлася прийомна сім’я, яка забрала дитину на виховання. Зараз Альбіна Іванюк вчиться в Бахмутському музичному училищі та виховує сина Матвія, якому нема ще й трьох років.

Через півроку Альбіна  закінчить навчання в Бахмуті та повернеться до Лиману. В молодого спеціаліста є перспективи працевлаштування в громаді. Дівчина знає, що хоче жити в рідному місті та працювати над розвитком ОТГ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-