У Львові на Різдво встановили триметрового Дідуха

У Львові на Різдво встановили триметрового Дідуха

Фото
Укрінформ
У центрі Львова біля Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла встановили триметрового Дідуха. 

Перед цим символ Різдва урочисто пронесли середмістям у супроводі колядників. Діти і дорослі вже вітали усіх із Народженням Божого сина, повідомляє Zaxid.net.

До святкового встановлення Дідуха долучилися десятки людей – не лише львів'яни, а й туристи, а діти несли у руках маленьких дідухів, які вони потім вставили у величезний сніп.

О 12:00 у фойє Ратуші зібралися мер міста Андрій Садовий, депутати, жителі та гості міста. Потім, біля шопки колядували, сформували колону та вирушили із маленькими дідухами до місця встановлення великого Дідуха. Маршрут колони пролягав площею Ринок, а також вулицями Беринди і Театральною. 

«В нас є добра, славна традиція, що ми кожного року встановлюємо Дідуха. Дідух до хати – вся нечість з хати. Цей Дідух символізує добро, достаток. Ми би дуже хотіли, щоби він також приніс всім нам мир, щоб і львів’яни, і гості нашого міста відчули тепло один одного, щоб ми були джерелом любові один одному. Я бажаю усім успіхів, бажаю процвітання і великої Божою ласки», - зазначив Садовий.

Читайте також: У Вінниці відкрили виставку різдвяних дідухів

Для львів’ян та гостей міста виступали творчі колективи: зразковий дитячий фольклорний ансамбль пісні «Джерельце» при Будинку вчителя, хор «Гомін» та ансамбль «Горгани».

Як повідомили у міському управлінні культури, сам Дідух, висотою понад 3 метри, прикрасили різнобарвними стрічками майстри Шевченківського гаю на чолі із майстром Миколою Городником. Конструкція, на якій стоїть Дідух – минулорічна.

У Львові встановили різдвяного Дідуха / Фото: Николаєвич Альона, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-