Аброськін розповів подробиці про вибух гранати в багатоповерхівці Харкова

Аброськін розповів подробиці про вибух гранати в багатоповерхівці Харкова

Укрінформ
Зброя та вибухові пристрої, які знаходяться в незаконному обігу, і недбале поводження з ними призводять до трагедій, таких як сталася сьогодні в Харкові.

Про це сказав перший заступник глави Нацполіції України В'ячеслав Аброськін, коментуючи вибух гранати в квартирі багатоповерхового будинку в Харкові. 

"Недбале поводженння зі зброєю та вибуховими пристроями, які знаходяться в незаконному обігу, продовжують щодня забирати життя наших громадян. Сьогодні, 5 січня, вночі в Харкові у орендованій квартирі, яка розташована на 3-му поверсі житлової багатоповерхівки, місцевий житель, 1979 р.н., за наявною інформацією керівник пансіонату для престарілих, який неодноразово в якості волонтера виїжджав до зони АТО, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, під час необережного поводження впустив на підлогу гранату РГД-5, яка вибухнула. В результаті вибуху молодий чоловік загинув. Тільки дивом не постраждали його жінка та двоє малолітніх дітей, які в цей час знаходилися в сусідній кімнаті", - зазначив Аброськін.

Читайте також: Вибух гранати в квартирі у Харкові розслідують як умисне вбивство

"Не робіть безглуздих вчинків та не наражайте на небезпеку своїх близьких!" - підкреслює Аброськін.

Разом з тим, як сказали кореспондентові Укрінформу у відділі комунікацій ГУ Нацполіції Харківської області, за уточненими данними, у квартирі знаходилися з матір'ю троє дітей, усі вони не постраждали.

"Щодо волонтерства загиблого, то ця інформація - зі слів його дружини, як і те, що він працював у пансіонаті для престарілих, усе перевіряється", - зазначили у відділі комунікації.

"Зараз вивчається, звідкіля у загиблого граната, чи то він привіз її з АТО, чи купив з рук у Харкові, та для чого", - додали у відділі.

Як повідомляв Укрінформ, 5 січня о 00.05 до Новобаварського відділу поліції надійшло повідомлення зі служби «102» про те, що в одному з будинків на вулиці Петра Свинаренка стався вибух. На місце події виїжджала слідчо-оперативна група та керівництво Новобаварського відділу поліції. Поліцейські встановили, що в квартирі стався вибух гранати РГД-5. Загинув 38-річний мешканець житла. Чоловік мешкав у квартирі з дружиною та дітьми, вони не постраждали. За попередніми висновками фахівців вибухотехнічного управління харківської поліції, вибух стався через необережне поводження з боєприпасом.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Наразі правоохоронці встановлюють всі обставини події.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-