У Каховське та Запорізьке водосховища випустили більше як півмільйона риб

У Каховське та Запорізьке водосховища випустили більше як півмільйона риб

Укрінформ
У Каховське та Запорізьке водосховища   з жовтня по грудень 2017 року  випущено 574 тисячі 186 екземплярів білих товстолобів, амурів та коропів. 

Це відбувалося в межах заходів із штучного відтворення рослиноїдних та аборигенних видів риб. За дотриманням норм зариблення  слідкували працівники Запорізького рибоохоронного патруля, повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Запорізької облдержадміністрації  

"У рамках програми розвитку рибного господарства Запорізької області до водойм було випущено 250 тисяч екземплярів білого товстолоба. Зариблення здійснювалося за кошти Запорізької облдержадміністрації.  Цей вид риби обрано невипадково, адже білий товстолоб - біологічний меліоратор водойм. Улітку, в період цвітіння води, він поїдає синьо-зелені й бурі водорості і таким чином очищає водойму. Крім цього, за кошти рибопромислових організацій регіону у водойми було випущено 146 тисяч 546 екземплярів білого товстолоба та амура", - пояснив керівник Запорізького рибоохоронного патруля Дмитро Чайка.

Читайте також: Херсонський рибзавод забруднив грунт нафтопродуктами - Держекоінспекція

Завдяки коштам громадських організацій водні об’єкти поповнили понад 90 тисяч  екземплярів коропа та  білого товстолоба, а ще понад 10 тисяч екземплярів білого товстолоба було придбано за рахунок Запорізької атомної станції. 

За словами фахівців, заходи із зариблення спрямовані на вирішення найважливіших екологічних проблем та відтворення популяцій аборигенних видів риб у водоймах області. Тому вже зараз розпочинається  підготовка до весняно-літнього нерестового періоду. Навесні для аборигенних видів риб на Каховському та Запорізькому водосховищах будуть працювати рибоводні пункти з обслуговування штучних нерестовищ.

Фото: прес-служба Запорізької ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-