Харківський суд обирає запобіжний захід затриманому за захоплення заручників

Харківський суд обирає запобіжний захід затриманому за захоплення заручників

Фото
Укрінформ
У Київському районному суді Харкова триває засідання, під час якого обирають запобіжний захід 40-річному Володимиру Безуху, який напередодні захопив 11 заручників у відділенні "Укрпошти" в місті.

Трансляцію із зали суду веде телеканал "112 Україна".

Як повідомляв Укрінформ, 30 грудня у 14:40 невідомий забарикадувався у відділенні зв'язку "Укрпошти", що на вул. Шевченка біля метро "Київська". Він узяв у заручники 11 людей, у тому числі двох дітей. Частину з них він відпустив після перемовин з поліцією. Решту було звільнено в результаті спецоперації правоохоронців.

Зловмисником виявився 40-річний місцевий житель Володимир Безух. У 2006 році він, зокрема, балотувався на пост міського голови Харкова, а в 2014-му "пророкував" в Україні "громадянську війну" та "епідемію".

Читайте також: Захоплення Укрпошти в Харкові: затриманого обстежують на адекватність

За даними поліції, зловмисник вів асоціальний спосіб життя, був судимий за злочини, пов'язані з наркотиками, і потребує допомоги психіатра.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників) Кримінального кодексу України, що передбачає покарання до 15 років тюрми.

Судове засідання з обрання запобіжного заходу Володимиру Безуху, що взяв напередодні 11 заручників / Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-