Екс-фігуранта

Екс-фігуранта "справи 2 травня" залишили під арештом

Укрінформ
Приморський райсуд Одеси продовжив до 18 січня арешт громадянина РФ Євгена Мефьодова, підозрюваного у причетності до дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.

Відповідне рішення суд ухвалив у п'ятницю, 29 грудня, розглянувши у закритому режимі клопотання сторін обвинувачення та захисту стосовно обрання запобіжного заходу Мефьодову, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд вирішив частково задовольнити клопотання сторони обвинувачення - продовжити термін тримання підсудного Мефьодова під вартою до 18 січня 2018 року", - озвучив ухвалу головуючий суддя Роман Гончаров.

Читайте також: В Одесі журналістів не пустили на суд щодо фігуранта "справи 2 травня"

У прес-службі облпрокуратури пояснили клопотання сторони обвинувачення про слухання у закритому режимі тим, що слідчі "одержали нові докази у ході досудового розслідування, розголошення яких може зашкодити слідству".

У свою чергу адвокат підсудного Валентин Рибін заявив, що насправді не було підстав для слухання клопотання у закритому режимі.

"Нічого нового у справі не було, закритим його зробили для того, щоб Мефьодов не зміг розповісти, де був і що робив останні 15 днів. А був він у Святогірську, під охороною СБУ і нікуди не ховався", - сказав Рибін.

Як повідомлялося, Приморський суд 29 грудня не допустив журналістів на засідання, де розглядалося клопотання прокуратури щодо Мефьодова, який був фігурантом "справи 2 травня", а зараз підозрюється у діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.

18 вересня Київський райсуд Одеси обрав для Мефьодова запобіжний захід у вигляді 60 діб арешту, а 15 листопада суд продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 14 січня.

Учасника травневих масових заворушень в Одесі Мефьодова повернули 28 грудня до Одеського СІЗО зі Святогірська Донецької області, де його та групу інших кримінальних правопорушників збиралися в числі інших обміняти на українських заручників.

Фото: Громадське радіо

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-