До електронної системи охорони здоров’я eHealth приєдналися 46 медичних закладів Сумщини

До електронної системи охорони здоров’я eHealth приєдналися 46 медичних закладів Сумщини

Укрінформ
До електронної системи охорони здоров’я eHealth приєдналися 46 медичних закладів Сумської області.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в управлінні охорони здоров’я Сумської облдержадміністрації.

„За цим показником область займає друге місце в Україні, поступаючись лише Дніпропетровській. Також на Сумщині до згаданої системи приєдналися 109 лікарів та підписано 15 декларацій з пацієнтами”, - зазначили  в управлінні.

Всього в Україні  до електронної системи охорони здоров’я eHealth приєдналися вже 667 медичних закладів, там же зареєструвалося 4268 лікарів та 18327 пацієнтів.

Як повідомлялося, електронна система охорони здоров’я eHealth – це система, яка допомагає пацієнтам отримувати, а лікарям – надавати якісні медичні послуги. А ще дозволяє контролювати, наскільки ефективно витрачаються виділені на охорону здоров’я державні кошти і запобігати зловживанням.

Система буде поступово впроваджуватися протягом кількох років. Спочатку охопить первинну ланку медицини – сімейних лікарів, терапевтів та педіатрів. Пацієнти укладатимуть декларації із обраними лікарями, і лікарі реєструватимуть ці декларації у системі.

Читайте також: Зубко розповів про невтішну статистику медицини на селі

Система міститиме всю медичну історію пацієнта, і вона буде доступна як пацієнту, так і його лікарям.

Систему eHealth створюють українські ІТ-фахівці коштом міжнародних донорів – Світового банку, урядів США та Канади, Глобального Фонду та інших. Проектний офіс співпрацює з Міністерством охорони здоров’я на основі Меморандуму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-