Через невідшкодовані субсидії і пільги Львів може залишитися без тепла - міськрада

Через невідшкодовані субсидії і пільги Львів може залишитися без тепла - міськрада

Укрінформ
Через невідшкодовані субсидії і пільги львів`яни можуть залишитися без тепла.

Про це попередила прес-служба Львівської міської ради.

«Заборгованість теплогенеруючих підприємств перед газовиками ставить під загрозу проходження опалювального сезону у Львові в 2018 році. Вона виникла через те, що держава досі не відшкодувала ЛМКП «Львівтеплоенерго» і ЛКП «Залізничнетеплоенерго» понад 100 млн грн пільг і субсидій, нарахованих мешканцям за послуги з теплопостачання», - зазначили у прес-службі.

Відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 11 січня 2005 року № 20 «Про затвердження порядку перерахування деяких субвенцій з державного бюджету місцевими бюджетами на надання пільг, субсидій та компенсацій» теплопостачальними підприємствами м. Львова оформлено спільні протокольні рішення щодо відшкодування пільг і субсидій на суму 105 556,9 тис. грн. Станом на 26.12.2017 року відшкодування пільг і субсидій не нараховано. Як наслідок, підприємства не мають змоги розрахуватися з НАК «Нафтогаз України» за спожитий природний газ для виробництва теплової енергії для населення, що зумовить нарахування штрафних санкцій, які за день протермінування становлять для ЛМКП «Львівтеплоенерго» 150,5 тис. грн та для ЛКП «Залізничнетеплоенерго» 44,9 тис. грн.

Читайте також: Українцям наступного року збираються підняти ціну на електрику

Та найголовніше – підприємствам не буде виділено лімітів природного газу, що зумовить необхідність оплати спожитого газу за ціною у два рази вищою за ринкову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-