Заступнику запорізького мера оголосили підозру

Заступнику запорізького мера оголосили підозру

Укрінформ
Заступнику міського голови Запоріжжя оголошено підозру у справі про фіктивні тендери.

Він - четвертий підозрюваний. Крім нього, у привласненні бюджетних коштів шляхом проведення фіктивних тендерів підозрюються заступник голови Запорізької обласної ради, його рідний брат та директор одного з комунальних підприємств м. Мелітополь.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

“Прокуратура Харківської області оголосила про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України) четвертому фігуранту справи про запорізькі фіктивні тендери.  Ним став 30-річний заступник Запорізького міського голови. Наразі прокуратура області звернулася до Червонозаводського районного суду м. Харкова з вимогою про обрання для нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі завданих збитків”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається також, що прокуратура направила до суду клопотання про відсторонення від займаної посади заступника голови Запорізької обласної ради.

За попередніми даними слідства, підозрювані разом з іншими особами розробили схему незаконного заволодіння бюджетними коштами. Лише у цьому році проведено понад 10 тендерів через систему ProZorro на ремонт та реконструкцію освітлення парку відпочинку у Мелітополі, спортмайданчиків та багатопрофільного ліцею у Запоріжжі. Однак фактично тендери не відбувалися.

Читайте також: Фігурантів "запорізької справи" відправили під домашній арешт

Оскільки підозрювані не допускали до участі у торгах сторонніх учасників, то державне замовлення розігрувалося лише між підконтрольними фірмами, частина з яких має явні ознаки фіктивності.

Після тендерів складалися фіктивні документи про виконання робіт та послуг, які фактично не проводилися, а кошти перераховувалися на рахунки підконтрольних фірм. Уже звідти кошти переводили фіктивним підприємствам для подальшого обготівкування.

За наслідками такої діяльності бюджетам Мелітополя та Запоріжжя нанесено збитків на суму понад 87 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, 21 грудня поточного року на території Запорізької області проведено 56 обшуків, як в будівлях органів влади, так і за місцем мешкання фігурантів провадження. Вилучено печатки різних підприємств, низку документів, пов’язаних з проведенням фіктивних тендерів, та грошові кошти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-