Нацрада визначила переможців конкурсу на місцеве радіомовлення

Нацрада визначила переможців конкурсу на місцеве радіомовлення

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення визначила переможців конкурсу на місцеве мовлення з використанням дев'яти вільних радіоканалів у Вінницькій, Запорізькій, Львівській, Херсонській і Черкаській областях.

Рішення видати їм ліцензії на сім років Нацрада ухвалила під час засідання 27 грудня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Усі переможці мовитимуть у визначених населених пунктах 24 години/добу.

Найбільше заяв на участь у конкурсі - по три - було подано від охочих мовити у місті Вінниця з використанням частоти 101,8 МГц та в місті Сміла Черкаської області (102,0 МГц). Врешті, у Вінниці мовитиме комунальне підприємство "Радіокомпанія "Місто над Бугом", а переможцем конкурсу на мовлення в Смілі стала радіостанція "Обрії FM" (редакція Смілянської районної газети "Смілянські обрії").

На ці дві частоти також претендували хмельницька радіостанція "Окей" (ТОВ "Телерадіокомпанія "Всім радіо"), "Яскраве радіо" (ТОВ "Редакція газети "Все про бухгалтерський облік"), "Радіо 102" (ТОВ "СМІЛА.ЮА"), "Обрії FM" (редакція Смілянської районної газети "Смілянські обрії") та радіо "Тясмин" (комунальне підприємство "Медіа-центр").

Двоє претендентів було на отримання ліцензії в місті Кам’янка Черкаської області (106,4 МГц) - радіо "Тясмин" (комунальне підприємство "Медіа-центр") та "Радіо Мрія" (ПП "Ділове радіо"). Перемогу здобуло радіо "Тясмин".

На участь у конкурсі в решті населених пунктів місцевими мовниками було подано по одній заяві.

Відтак, на частоті 99,5 МГц у місті Козятин Вінницької області в ефір виходитиме радіостанція "Окей" (ТОВ "Телерадіокомпанія "Всім радіо"), на 99,5 МГц у Радехові Львівської області - телестудія "Радехів" (КП "Телестудія "Радехів"), на 107,1 МГц у селищі Велика Лепетиха Херсонської області - радіостанція "Лепетиха ФМ" (КР "Лепетиха ФМ" Великолепетинської райради), на 100,4 МГц у місті Кам’янка Черкаської області - "Радіо Мрія" (ПП "Ділове радіо"), на 101,0 МГц у селі Полянецьке Черкаської області - радіостанція "Голос громади" (комунальний заклад "Редакція радіомовлення "Голос громади"), а частоту 97,2 МГц в смт Веселе Запорізької області тепер займатиме радіостанція "Веселе ФМ" (комунальна установа "Культурно-мистецький центр" Веселівської селищної ради).

Водночас Нацрада припинила конкурс на мовлення у місті Березань Київської області (96,6 МГц), у селищі Соснове Луганської області (98,7 МГц), у місті Ічня Чернігівської області (100,9 МГц) у зв'язку з тим, що від мовників не надійшло жодної заяви на участь.

Коментуючи результати, член Нацради Сергій Костинський зазначив, що таким чином повністю реалізовується концепція проекту "Мовлення громад", коли ліцензії отримують місцеві мовники і заразом проводові станції починають мовити в FM-діапазоні.

Читайте також: "Тризуб ФМ" отримав дозвіл на мовлення в зоні АТО

Як повідомляв Укрінформ, 14 вересня Нацрада оголосила конкурс на отримання ліцензії на мовлення з використанням вільних радіоканалів. Місцеві мовники могли взяти участь у конкурсі на 12 вільних радіоканалів в одинадцяти населених пунктах Вінницької, Київської, Запорізької, Луганської, Львівської, Херсонської, Черкаської та Чернігівської областей. Згідно з конкурсними умовами, в загальному обсязі мовлення не менше 15% мають становити інформаційні передачі місцевої тематики і дозволяється ретрансляція програм виключно Суспільного мовлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-