Поліцейські Рівненщини за рік вилучили у копачів 2,5 т бурштину

Поліцейські Рівненщини за рік вилучили у копачів 2,5 т бурштину

Ексклюзив
Укрінформ
Оперативний штаб з протидії незаконному видобутку бурштину у Рівненській області цього року вилучив у старателів  2 т 117 кг 867 г "сонячного каменю".

Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції в Рівненській області у відповідь на запит Укрінформу.

"За період діяльності оперативного штабу з 6 березня поточного року вилучено 2117 кг 867 г бурштину-сирцю, 147 мотопомп і 43 транспортні засоби", - йдеться у відповіді.

За інформацією обласної поліції, загалом впродовж поточного року рівненські правоохоронці вилучили у нелегальних копачів 2494 кг 235 г бурштину, 149 мотопомп та 58 автомобілів.

У відомстві зазначають, що до рішень судів вилучений бурштин зберігається у "Приватбанку" та у Державному сховищі дорогоцінних металів та дорогоцінного каміння.

Читайте також: Щоб нажитись, бурштин не треба копати, достатньо його – підмінити

Працівники оперштабу дислокуються у Дубровицькому, Зарічнянському, Рокитнянському і Володимирецькому районах області і реагують на повідомлення громадян про незаконний видобуток бурштину, які надходять на "гарячу лінію" 102. Правоохоронці також періодично виїжджають до місць нелегального видобутку бурштину.

Крім того, працівники оперштабу цілодобово перебувають на п'яти блокпостах в урочищі "Гальбино", що розташоване у Сарненському районі і має одні з найбагатших покладів бурштину.

Як відомо, 3 квітня 2016 року на базі Сарненського відділу ГУ Нацполіції в Рівненській області запрацював оперативний штаб, до складу якого входять працівники поліції та Нацгвардії, які опікуються боротьбою з незаконного видобутку бурштину. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-