Обшуки в Запоріжжі: віце-мер заявив із Харкова, що нікуди не тікав

Обшуки в Запоріжжі: віце-мер заявив із Харкова, що нікуди не тікав

Укрінформ
Заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров заперечує інформацію генерального прокурора Юрія Луценка про втечу від правоохоронців і стверджує, що перебуває у Харкові і готовий співпрацювати зі слідством.

Відповідну заяву заступника міського голови записала запорізька телекомпанія «ТВ-5», яку пов'язують з меткомбінатом «Запоріжсталь», де раніше працював Пустоваров.

"Звісно, я нікуди не тікав, ні від кого не переховувався, тим паче, не був на непідконтрольній території. Як тільки мені стало відомо і з'явилася можливість, я зі своїм адвокатом прибув до Харкова, де і перебуваю на даний момент. Ми до всіх слідчих органів спрямували свої заяви про те, де перебуваємо, і про те, що готові зустрітися, щоб займатися слідчим процесом", - стверджує Пустоваров на відеозаписі, зробленому на фоні будівлі Харківської облради.

При цьому Пустоваров запевняє, що сам найближчим часом має намір прибути до правоохоронних органів і налаштований "однозначно доводити справу до суду, щоб відстоювати свою позицію".

Як повідомляв Укрінформ, 21 грудня у Запоріжжі силовики провели обшуки у заступника голови Запорізької облради Владислава Марченка та заступника мера Запоріжжя Анатолія Пустоварова. Санкціоновані обшуки проходили у рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за ст. 191 КК України (привласнення або розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні, шляхом зловживання службовим становищем). Слідчі дії здійснювалися співробітниками Харківської облпрокуратури. Марченко був затриманий і доправлений до Харкова. Про Пустоварова генеральний прокурор України повідомив, що той втік від правоохоронців "через вікно у капцях по снігу".

Читайте також: Прокуратура оголосила підозру заступнику голови Запорізької облради

За словами Луценка, Марченко із братом шляхом впливу на посадових осіб організовували фіктивні тендери на благоустрій парку (2,7 млн грн) та шкільних спортмайданчиків (84 млн грн) із заздалегідь визначеним переможцем. За день у цій справі, як повідомив Луценко, було проведено 30 обшуків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-