Після

Після "Вікторії": ДСНС знайшла порушення майже в усіх соцзакладах Херсонщини

Укрінформ
На Херсонщині ДСНС притягнула до адміністративної відповідальності керівників та інших посадовців майже всіх соціальних закладів у регіоні з масовим перебуванням людей за порушення щодо пожежної та техногенної безпеки.

Про це заявив на прес-конференції заступник начальника ГУ ДСНС в області Володимир Бєляєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Протягом чотирьох місяців був перевірений кожен об'єкт, який існує у нас в області, і по кожному об'єкту було складено відповідні документи - це акти, це вручені приписи. На жаль, перевірка показала, що не все так гарно, як воно хотілось би: із 100% перевірених об'єктів майже 100% посадових осіб і керівників цих об'єктів були притягнуті до адміністративної відповідальності", - розповів Бєляєв.

Він нагадав, що розпорядження про позапланові перевірки об'єктів освіти, охорони здоров'я, відпочинку, об'єктів з інвалідами та будинків-інтернатів уряд видав після того, як наприкінці літа в Одеській області згорів дитячий пансіонат, у якому загинули діти.

Читайте також: Пожежа на Дніпропетровщині у таборі переселенців: загинула дитина

За словами Бєляєва, за результатами перевірок Головне управління підготувало і направило до суду 31 позов про призупинення діяльності об'єктів через незадовільний стан справ із пожежною і техногенною безпекою.

За інформацією обласного управління ДСНС, на адресу органів виконавчої влади та місцевого самоврядування було направлено 355 інформацій щодо протипожежного стану перевірених об'єктів для вжиття заходів реагування. Крім того, 33 інформації було направлено для розгляду на комісіях з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, а також на комісіях з питань безпечної життєдіяльності населення.

Як розповів заступник начальника управління, загалом на Херсонщині були перевірені 956 соціальних закладів, з них 861 дошкільний та загальноосвітній навчальний заклад, 56 закладів охорони здоров'я із стаціонарним лікуванням, 18 будинків для людей похилого віку та інвалідів, 21 об'єкт відпочинку та оздоровлення.

Нагадаємо, у ніч на 16 вересня сталася пожежа в одному з корпусів муніципального оздоровчо-спортивного табору "Вікторія", в якому було 42 дитини. Троє дітей загинули, ще двоє дістали травми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-