СБУ знайшла на Запоріжжі

СБУ знайшла на Запоріжжі "звалище" небезпечних медичних відходів

Відео
Укрінформ
Фірма з Дніпропетровщини замість утилізації небезпечних медичних відходів вивозила їх на "звалище" у Запорізьку область.

Про це повідомляє прес-центр СБУ. 

"Співробітники СБ України у Дніпропетровській області задокументували, що фірма, яка є монополістом і має відповідну ліцензію на збирання, транспортування та утилізацію небезпечних медичних відходів, грубо порушувала норми чинного законодавства", - йдеться у повідомленні.

Згідно з правилами знищення лікарських та біологічних засобів, що не підлягають подальшому використанню, вони набувають статусу відходів і передаються для знищення. Натомість підприємство звозило залишки до складських приміщень, а також на територію промислового майданчика на Запоріжжі, які незаконно використовували як звалище.

Читайте також: На сміттєспалювальному заводі "Енергія" встановлять сучасну систему очищення - Кличко

Під час огляду цих територій правоохоронці виявили дві з половиною тонни використаного медичного інструменту, лікарських діагностичних та дезінфекційних засобів, елементів живлення, приладів та обладнання, що містять ртуть і важкі метали, а також півтори тонни органічних медичних відходів, предмети, забруднені біологічними рідинами, відходи медичних закладів та мікробіологічних лабораторій, які здійснюють роботи із збудниками туберкульозу у відкритій формі.

Було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії щодо притягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних до злочину.

СБУ поінформувала в.о. голови Запорізької обласної державної адміністрації щодо необхідності вжиття комплексу заходів, спрямованих на проведення сортування та подальшої утилізації виявлених небезпечних медичних відходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-