Прокуратура оголосила підозру заступнику голови Запорізької облради

Прокуратура оголосила підозру заступнику голови Запорізької облради

Укрінформ
Прокуратура Харківської області оголосила про підозру заступнику голови Запорізької облради, його рідному братові та директору одного з комунальних підприємств м. Мелітополь.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"За попередніми даними слідства, підозрювані разом з іншими особами розробили схему незаконного заволодіння бюджетними коштами. Лише у цьому році проведено понад 10 тендерів через систему ProZorro на ремонт та реконструкцію освітлення парку відпочинку у Мелітополі, спортмайданчиків та багатопрофільного ліцею у Запоріжжі. Однак фактично тендер не відбувався. Оскільки підозрювані не допускали до участі у торгах сторонніх учасників, то державне замовлення розігрувалося лише між підконтрольними фірмами, частина з яких має явні ознаки фіктивності", - зазначила Дубовик.

За її словами, після тендерів складалися фіктивні документи про виконання робіт та послуг, які фактично не проводилися, а кошти перераховувалися на рахунки підконтрольних фірм: "Уже звідти кошти переводили фіктивним підприємствам для подальшого переведення в готівку".

Читайте також: У Запоріжжі обшукують фірму затриманого заступника голови облради

"За наслідками такої діяльності бюджетам Мелітополя та Запоріжжя завдано збитків на суму понад 87 млн грн", - додала Дубовик.

За її словами, 21 грудня на території Запорізької області проведено 56 обшуків, як в будівлях органів влади, так і за місцем мешкання фігурантів провадження: "Вилучено печатки різних підприємств, низку документів, пов’язаних з проведенням фіктивних тендерів, та грошові кошти".

"Прокуратура готує клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі завданих збитків", - пояснила Дубовик.

Як повідомляв Укрінформ, 21 грудня Харківська прокуратура почала проводити обшуки у запорізьких службовців, ймовірно причетних до заволодіння 87 млн грн бюджетних коштів у рамках справи за ч. 5 ст. 191 КК України - зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах. Максимальна санкція статті передбачає 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-