Запорізькі енергетики пікетували титаново-магнієвий комбінат – вимагали зарплат

Запорізькі енергетики пікетували титаново-магнієвий комбінат – вимагали зарплат

Укрінформ
В середу працівники ПАТ "Запоріжжяобленерго" пікетували ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат", вимагаючи від керівництва промислового підприємства погасити борги за спожиту електроенергію, через які енергетики не отримують зарплату.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, мітинг, в якому взяли участь понад сто співробітників Запоріжжяобленерго, відбувся перед центральною прохідною ЗТМК.

"ЗТМК - наш найбільший боржник - прикриваючись екологічною бронею, не лише не погашає свій майже півмільярдний борг перед Запоріжжяобленерго, але й збільшує його. Це позбавляє нашу компанію можливості погасити заборгованість перед Енергоринком. У результаті до нас застосовують санкції - й ми четвертий місяць сидимо без зарплати. Чому проблеми не на ЗТМК, який не платить за електроенергію, а у нас?" - обурювалися учасники акції, зауважуючи, що в рамках чинного законодавства способів вплинути на цього боржника у Запоріжжяобленерго немає: наявність у підприємства екологічної броні не дозволяє припинити його енергопостачання навіть за наявності боргу.

Причиною проведення пікету стало чергове невиконання керівництвом промислового підприємства зобов'язань з оплати за електроенергію: маючи борг перед Запоріжжяобленерго в 477 млн 615 тис. грн, ЗТМК зірвав черговий плановий платіж в 18 млн грн.

Вимога мітингувальників про зустріч з керівництвом підприємства-боржника керівники ЗТМК проігнорували. Після півторагодинної акції протесту енергетики розійшлися, але пообіцяли, що якщо позиція ТОВ ЗТМК в частині оплати спожитої електроенергії не зміниться, мітинги біля прохідної підприємства стануть постійними.

Читайте також: МОЗ віддає "останні" 300 мільйонів на погашення боргів із зарплати лікарям - Супрун

Як повідомляв Укрінформ, енергетики ПАТ "Запоріжжяобленерго" з 19 грудня оголосили страйк. Причина - заборгованість з виплати заробітної плати й відсутність у компанії коштів для забезпечення надійного безперебійного енергопостачання Запорізького регіону. За даними працівників Запоріжжяобленерго, на сьогодні заборгованість з виплати заробітної плати на підприємстві перевищує 140 млн грн, останній раз запорізькі енергетики отримували зарплату за серпень 2017 року. У компанії багатомільйонні борги перед постачальниками й з оплати податків, оскільки впродовж останніх трьох років НКРЄКП з метою забезпечення погашення заборгованості енергокомпанії перед Енергоринком систематично застосовує до енергокомпанії нульовий алгоритм розподілу коштів на поточний рахунок або встановлює додаткові щодобові відрахування в розмірах, що фактично перевищують суми надходжень.

22 грудня - в день професійного свята енергетиків, співробітники ПАТ "Запоріжжяобленерго" мають намір перекрити центральний проспект Запоріжжя - Соборний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-