Житомир оплачуватиме харчування учнів 1-4 класів, меню змінили кардинально

Житомир оплачуватиме харчування учнів 1-4 класів, меню змінили кардинально

Фото
Укрінформ
Міський бюджет Житомира фінансуватиме харчування учнів 1-4 класів. При цьому вартість сніданку зменшена порівняно з минулим роком, а меню кардинально змінено.

Таке рішення було прийнято в середу, 20 грудня, на засіданні Житомирського міськвиконкому, пише Житомир.info

"З 1 лютого 2018 року вартість сніданку для учнів 1-4 класів становитиме 8 грн за рахунок коштів міського бюджету. Торік було 13 гривень, це були каші, які діти не їли, і вони йшли у відходи", - пояснив начальник управління освіти Валентин Арендарчук.

Заступник мера Матвій Хрєнов зазначив, що держава зняла з місцевої влади обов'язок щодо харчування учнів молодших класів.

Читайте також: Смертельна ДТП на Житомирщині: BMW в'їхав в автобус зі школярами

«Пільгові категорії, як і раніше, харчуються безкоштовно. Ми не зняли повністю харчування, як зробили деякі обласні центри, а зменшили його вартість і змінили якість», - сказав Хрєнов.

Виконком одностайно підтримав таке рішення. Крім того, виконком проголосував за те, щоб зменшити на 50% вартість оплати за комунальні послуги для підприємців, які займаються харчуванням дітей.

Перед прийняттям цього рішення Управління освіти протягом двох тижнів тестувало нове двотижневе меню в гімназіях, міському колегіумі та школі. Школярам запропонували бутерброд закритий (котлета рублена з м'яса курки, масло вершкове, листя салату, булка бутербродна), чай з цукром. В інші дні в меню були: рибний шніцель, овочевий салат і відвар шипшини; запіканка рисова з сиром і сік; омлет, овочі, компот із сухофруктів тощо.

Харчування у школах Житомира / Фото: Житомир.info

Фото: Житомир.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-