Суд вдруге не побачив у діях екс-мера Миколаєва корупційної складової

Суд вдруге не побачив у діях екс-мера Миколаєва корупційної складової

Укрінформ
Апеляційний суд Миколаївської області залишив у силі рішення Центрального райсуду міста Миколаєва, яким було закрито провадження по справі щодо адмінправопорушення, пов'язаного з корупцією, нині вже колишнім мером Миколаєва Олександром Сєнкевичем.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив сам Сєнкевич.

«Щойно закінчився розгляд апеляційної скарги Генеральної прокуратури України щодо визнання мого голосування на першій сесії міськради. Судом вдруге встановлено відсутність корупційних зловживань з мого боку. Мені, як людині, яка вболіває за бюджет країни, шкода марно витрачених людських та матеріальних ресурсів», - написав колишній міський голова.

Як уже повідомляв Укрінформ, своє рішення суд першої інстанції обгрунтував тим, що доводи прокуратури базуються лише на припущенні про наявність приватного інтересу, тоді як матеріали справи свідчать про уявний, а не реальний конфлікт.

Читайте також: Мер Миколаєва таки взяв "корупційний" протокол і поскаржився на зарплату

Зазначимо, що на Сєнкевича ще до його відставки було складено два протоколи про корупційні дії: перший - за те, що не заявив про конфлікт інтересів при голосуванні за свою зарплату під час першої сесії міської ради 24 листопада 2015 року, а другий - за безпосереднє голосування. Обидва протоколи були об'єднані в одне провадження.

5 жовтня 2017 року позачергова сесія Миколаївської міської ради, не дочекавшись висновків суду, визнала незадовільною роботу і достроково припинила повноваження міського голови Миколаєва Сєнкевича. Дане рішення було прийняте у тому числі і через наявність даного провадження, яке закрив суд вже на другий день після відставки мера - 6 жовтня.

У свою чергу, відставлений мер не погодився з рішенням депутатів про свою відставку і також подав до суду. 26 грудня 2017 року Центральний районний суд розпочне розгляд справи про скасування рішення Миколаївської міськради від 5 жовтня 2017 року «Про дострокове припинення повноважень міського голови».

Фото: СВІДОК.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-