В Одесі відкрили Центр нефрології та діалізу

В Одесі відкрили Центр нефрології та діалізу

Укрінформ
Найбільший в Україні центр допомоги хворим на ниркову недостатність відкрили у середу, 20 грудня, на Люстдорфській дорозі, 1 в Одесі.

Відкриття сучасного Центру нефрології та діалізу стало прикладом соціально-відповідального партнерства між бізнесом та державою. Про це повідомляє прес-служба Одеської облдержадміністрації, пославшись на голову ОДА Максима Степанова.

"Створення Центру діалізу – один із пріоритетів Концепції розвитку системи охорони здоров’я в області. Хворі люди роками стояли у черзі на гемодіаліз. Для них просто не вистачало місць, і це загрожувало летальним результатом. Центр нефрології та гемодіалізу, який ми сьогодні відкриваємо, є найбільшим в Україні і спроможний остаточно вирішити цю проблему. Необхідні процедури безкоштовно отримають двісті сорок пацієнтів. Адже життя та здоров’я людей – найважливіше для держави", - зазначив Степанов.

Читайте також: У Києві створять центр нефрології та діалізу

За словами голови ОДА, заради вирішення актуальної проблеми влітку було проведено перемовини з одним із світових лідерів у виробництві обладнання та витратних матеріалів для гемодіалізу. У результаті став реальністю цей унікальний проект за формою співпраці та кількістю обслуговуваних пацієнтів, залучено інвестицій більш як на 1 мільйон євро.

Як повідомлялося, Концепцію розвитку системи охорони здоров’я в Одеській області Степанов презентував 17 травня поточного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-