Для дитячих офтальмологічних відділень Донбасу закупили обладнання

Для дитячих офтальмологічних відділень Донбасу закупили обладнання

Укрінформ
Для офтальмологічних відділень дитячих обласних лікарень Донецької та Луганської областей благодійники закупили діагностичне обладнання.

Про це на брифінгу розповів голова правління благодійного фонду «Серце до серця» Богдан Іщук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Спільними зусиллями з великою кількістю партнерів цього року нам вдалося зібрати 3 млн 280 тис грн. Ці кошти будуть спрямовані на закупівлю офтальмологічного медобладнання для Луганської та Донецької областей, тому що там ситуація з найпершою діагностикою є проблематичною. Обладнання до кінця року або на початку січня в залежності від погодних умов буде доставлено і установлено в обласні дитячі лікарні», - сказав Богдан Іщук.

Читайте також: Австрія передала 6 тонн гуманітарної допомоги для Маріуполя

Всього було закуплено 14 щільових ламп, 13 столів до них, 6 авторефлектометрів, лікувальне обладнання «Радуга»  (38 одиниць) та «Ручеек» (27 одиниць) та 11 макулостимуляторів.

 Як зазначив на брифінгу головний лікар Київської міської клінічної офтальмологічної лікарні "Центр мікрохірургії ока", президент Асоціації дитячих офтальмологів України Сергій Риков, Україна приєдналася до глобальної програми Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) "Зір-2020" щодо зменшення серед дітей випадків сліпоти, якої можна уникнути.

 "Ми зменшили у два рази кількість сліпоти, якої можна уникнути. Це і вроджена патологія, і набута патологія, те що можна вилікувати. Це європейський стандарт", - сказав Риков.

Читайте також: Гройсман обіцяє швидко добудувати "ключові" лікарні в регіонах

Закуплене обладнання дозволяє провести первинну діагностику та виявити вади зору і скоригувати подальше лікування. Так, за даними, які навів Риков, в Україні зараз нараховується 1000 дітей, які повністю не бачать на одне око, близько 500 дітей, які повністю не бачать. Щороку у 350 тисяч дітей первинно діагностуються вади зору. Всього, за словами Рикова, різні ступені порушення зору є у 2 млн дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-