Одеський суд санкціонував повторний арешт екс-голови земкомісії Затоки

Одеський суд санкціонував повторний арешт екс-голови земкомісії Затоки

Укрінформ
Екс-голову земельної комісії Затоківської селищної ради Одеської області Богдана Шевчука повторно взяли під варту, а внесену більш як півмільйонну заставу звернули в дохід держави.

Таке рішення Суворовський райсуд Одеси ухвалив за підозрою у скоєнні злочину у період перебування під заставою, а  також вчинення тиску на свідка у кримінальному провадженні, повідомляє прес-служба Одеської облпрокуратури.

"Голову земельної комісії Затоківської селищної ради, якого органи слідства обгрунтовано підозрюють у вчиненні злочину у період перебування під заставою, повторно взято під варту без альтернативи, згідно з ухвалою суду, що розглянув клопотання прокуратури Одеської області. А внесену раніше заставу в розмірі 640 тисяч гривень звернуто в дохід держави", - зазначили в прокуратурі.

Прокурор вніс на розгляд суду клопотання "про зміну запобіжного заходу одному з обвинувачених у земельних махінаціях в смт Затока у зв’язку з порушенням обмежень, передбачених запобіжним заходом, а саме здійсненням тиску на свідка у справі. Крім того колишнього посадовця, депутата Затоківської селищної ради, обгрунтовано підозрюють у вчиненні злочину при перебуванні під заставою".

У прокуратурі нагадали, що триває судове розслідування у кримінальному провадженні стосовно голови Затоківської селищної ради, якого звільнили з-під варти під заставу, та екс-керівника земельної комісії цієї ради, які займалися злочинними оборудками із прибережними землями смт Затока.

За даними слідства, обидва чиновники незаконно вивели з комунальної власності й передали у приватну власність землі рекреаційного призначення площею понад 3 гектари загальною вартістю 50 мільйонів гривень.

Судом підтверджено провину колишнього головного архітектора міста Білгород-Дністровський, що причетний до цих великомасштабних земельних махінацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-