Підривників банкомата в Луцьку посадили на 7,5 років

Підривників банкомата в Луцьку посадили на 7,5 років

Укрінформ
Двох мешканців одного з сіл Луцького району визнали винними у скоєнні розбійного нападу на відділення одного з банків та засудили до семи з половиною років позбавлення волі.

Про це повідомляє департамент комунікації Національної поліції України.

“У січні 2017 року 23-річний раніше судимий чоловік та його 20-річний несудимий спільник, прихопивши з собою перероблений зі стартового пістолет марки "Еkol", ємність з тротилом та корпус гранати "Ф-1", проникли у відділення банку у м. Луцьк. Підірвати банкомат зловмисникам не вдалося, тому вони взялися ламати його фомками, проте були викриті нарядом поліції охорони. Розбійники вчинили спротив правоохоронцям – погрожували їм гранатою, кинули у них металеву фомку. Молодший із нападників тричі вистрілив у кожного поліцейського з пістолета”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Затримання зі стріляниною: викрадач патрульного авто підірвався на гранаті

Зазначається, що працівники поліції охорони, застосувавши табельну вогнепальну зброю, затримали зловмисників на місці вчинення злочину, обидва нападники отримали вогнепальні поранення нижніх кінцівок.

“Луцький міськрайонний суд визнав молодиків винними у розбої з проникненням у приміщення, погрозі вбивством та насильством працівнику правоохоронного органу у зв'язку із виконанням цим працівником службових обов'язків, придбанні, зберіганні та носінні вогнепальної зброї і вибухових речовин без передбаченого законом дозволу (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 3 ст. 187, ч.1 ст. 345, ч. 1 ст. 263 КК України). Кожному з них суд призначив покарання у виді 7 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна”, - наголошується у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-