У ДСНС назвали причину пожежі, у якій загинули четверо дітей

У ДСНС назвали причину пожежі, у якій загинули четверо дітей

Укрінформ
У багатодітну родину в с.Драбівці Золотоніського району на Черкащині з попередженнями про небезпеку пічного опалення і правила користування ним приходили і рятувальники, і соціальні працівники, і представники сільради. Але мати чотирьох малолітніх дітей, які загинули цієї ночі, правила безпеки проігнорувала.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook редактор інформаційного вісника Черкаського управління ДСНС України Костянтин Проценко.

"Трирівневе попередження та застереження не мало успіху з однієї причини: батьки до усіх порад, нагадувань та застережень поставилися зверхньо, проігнорувавши отриману інформацію", - зазначив він.

За словами Проценка, за кілька тижнів до пожежі фахівці ДСНС провели у житловому секторі Драбівців спеціальне рейдове відпрацювання. До цієї родини, як і до багатьох інших, заходили працівники місцевого районного відділу. Рятувальники особливо наголошували на небезпеках, притаманних експлуатації пічного опалення, і залишили листівку із порадами та правилами.

Через тиждень до цієї ж родини навідалися працівники вже соціальної служби, які крім професійних питань, також наголосили на небезпеці пічного опалення.

І майже напередодні пожежі, у п'ятницю, із батьками загиблих дітей спілкувалися представники сільської ради. Знову ж таки, серед багатьох питань, піднімали і питання безпечної експлуатації печі.

Але напередодні ввечері мати, йдучи з дому, старшою призначила 8-річну доньку. Затопила піч і поклала поруч із піддувалом купу дров, які дівчинка повинна була підкинути до топки, коли у печі прогорить вже завантажене паливо.

"Таким чином були створені умови для початку пожежі, якщо з топки випаде бодай одна жарина... Тобто мати порушила кілька простих, але, як стало зрозуміло з наслідків, важливих правил, а саме: діти залишилися вдома самі; мати не лише дозволила, а й наказала маленькій дівчинці підкинути дров до печі; дрова були складені поряд із піччю", - підкреслив Проценко.

Читайте також: На Черкащині під час пожежі загинули четверо дітей

Як повідомлялося раніше, у неділю ввечері сталася пожежа у житловому будинку в с.Драбівці Золотоніського району на Черкащині. Під час її ліквідації рятувальники виявили у будівлі тіла чотирьох дітей віком від 1 до 8 років. За попередніми даними, причиною пожежі стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей.

Поліція відкрила за фактом загибелі дітей кримінальне провадження за статтею 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-