Енергетики Запоріжжяобленерго оголосили страйк

Енергетики Запоріжжяобленерго оголосили страйк

Укрінформ
Колектив ПАТ «Запоріжжяобленерго» - компанії, що забезпечує енергопостачання на території Запорізької області, оголосив про початок страйку. 

Причина - заборгованість з виплати заробітної плати і відсутність у компанії коштів для забезпечення надійного безперебійного енергопостачання регіону.

Про це повідомляється на офіційному порталі ПАТ «Запоріжжяобленерго».

"На сьогодні ПАТ «Запоріжжяобленерго» ... знаходиться на межі економічної, технічної і кадрової катастрофи при майже повній відсутності обігових коштів. Причина - жорстка регуляторна політика НКРЕКП відносно товариства, спрямована на фактично повне вилучення коштів, яку комісія пояснює наявністю у ПАТ «Запоріжжяобленерго» заборгованості за куплену електроенергію минулих років (станом на 01.12. 2017 р. - 1,236 млрд грн). З метою забезпечення погашення вищезгаданої заборгованості перед «Енергоринком» НКРЕКП систематично застосовує до ПАТ «Запоріжжяобленерго» нульовий алгоритм розподілу коштів на поточний рахунок або встановлює додаткові щодобові відрахування у розмірах, фактично перевищують суми надходжень. На рахунках же товариства не залишається коштів, необхідних для здійснення господарської діяльності, у тому числі для виконання ремонтних і експлуатаційних робіт, виплати податків і навіть заробітної плати", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Пілоти погрожують Ryanair першим в історії компанії страйком

За даними співробітників ПАТ «Запоріжжяобленерго», наразі заборгованість з виплати заробітної плати на підприємстві перевищує 140 млн грн, останній раз  запорізькі енергетики отримали зарплату за серпень 2017 року. Неодноразові звернення керівництва енергокомпанії до НКРЕКП, ДП «Енергоринок» і органів влади з проханням вжити заходів для зміни для «Запоріжжяобленерго» алгоритму розподілу коштів до позитивного результату не призвели. У зв'язку з цим колектив оголосив про початок страйку з 19 грудня. За попередніми даними, він триватиме до 22 грудня - дати професійного свята енергетиків, коли співробітники ПАТ «Запоріжжяобленерго» мають намір перекрити центральний проспект Запоріжжя - Соборний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-