Під Краматорськом добудовують другу чергу регіонального полігону ТПВ – Зубко

Під Краматорськом добудовують другу чергу регіонального полігону ТПВ – Зубко

Укрінформ
У Донецькій області поблизу Краматорська завершується будівництво ІІ черги регіонального полігону твердих побутових відходів.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко. 

«Як системно вирішувати питання поводження з відходами – приклад Донеччини. Будівництво ІІ черги регіонального полігону для твердих побутових відходів поблизу Краматорська – на фінішній прямій... Регіональний полігон - перший об'єкт програми, розробленої спільно з проектом TACIS «Вдосконалення системи управління твердими побутовими відходами», - написав віце-прем'єр-міністр.

Він зазначив, що ці роботи були розпочаті на початку серпня 2017 року, вартість після проведення закупівлі у системі Prozorro - 94,4 млн грн, кошти - з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища. Такі ж об'єкти планується побудувати в Волновасі, Кураховому і Маріуполі. Кінцева мета - залучити інвесторів для будівництва сміттєспалювальних заводів в Краматорську і Маріуполі

Читайте також: Зубко відкрив на Донеччині школу за стандартами нового освітнього простору

Програма по ТПВ на Донеччині розрахована на п'ять років. За цей час по всій області повинні бути прибрані всі стихійні звалища, збудовані регіональні, зональні полігони ТПВ, перевантажувальні станції, сортувальні станції, закуплена техніка для збору сміття, впроваджений роздільний збір сміття - в містах і селах, констатував Зубко.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко з робочою поїздкою перебуває у Донецькій області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-