Порошенко розповів про реалізацію екологічних проектів в зоні відчуження ЧАЕС

Порошенко розповів про реалізацію екологічних проектів в зоні відчуження ЧАЕС

Укрінформ
Україна за підтримки держав-донорів та міжнародних інституцій реалізує низку важливих безпекових та екологічних проектів для гарантованого перетворення зони відчуження  Чорнобильської АЕС на перспективну корисну територію.

Про це йдеться у зверненні Президента до українського народу у зв’язку з Днем вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

"Успішно долаючи соціально-економічні труднощі, спричинені виснажливою боротьбою проти російської агресії, ми разом із зарубіжними партнерами невпинно працюємо на новому унікальному об’єкті "Укриття". В екстремальних радіаційних умовах було здійснено реконструкцію всіх існуючих систем захисного контуру та контролю об’єкта, у тому числі систем вентиляції та пожежогасіння, тривають роботи з підготовки до введення в експлуатацію промислового комплексу, призначеного для приймання та переробки твердих радіоактивних відходів, які накопичилися за час існування станції", - зазначив Порошенко.

Він подякував державам-донорам, міжнародним інституціям, усім небайдужим, що допомагали впродовж останніх десятиліть та нині надають необхідну підтримку Україні у справі ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

"Крок за кроком ми спільно реалізуємо низку важливих безпекових та екологічних проектів для гарантованого перетворення зони відчуження на перспективну, корисну територію. Водночас маємо спрямувати зусилля держави на вирішення злободенних питань медичного та соціального забезпечення учасників ліквідації аварії на ЧАЕС", - наголосив Глава держави.

Читайте також: В Україні вшановують учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

Звертаючись до учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, Порошенко зазначив, що на їхню долю випали неймовірні випробування.

"Сьогодні з глибокою шаною схиляємося перед ліквідаторами аварії на Чорнобильській атомній електростанції, вклоняємося світлій пам'яті героїв, які врятували українську землю та, без перебільшення, увесь світ від поширення радіаційної загрози... Сердечно дякую людям різних професій, які, ризикуючи життям, доклали титанічних зусиль для приборкання «мирного атому», й усім фахівцям, які нині виконують відповідальну роботу на станції та у зоні відчуження", - резюмував Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-