"Вибухова" корупція: справа комерційного директора Павлоградського хімзаводу вже у суді

Укрінформ
Детективи НАБУ завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання комерційним директором ДП "Науково-виробниче об’єднання "Павлоградський хімічний завод" своїм службовим становищем, внаслідок чого підприємство зазнало збитків у 7 млн грн.

Про це інформує прес-служба відомства.

"Обвинувальний акт разом із матеріалами провадження скеровано до Рубіжанського міського суду Луганської області для розгляду по суті", - зазначили у відомстві.

За даними слідства, упродовж 2015 року ДП "НВО "ПХЗ", яке займає суттєву частку на ринку виробництва вибухових речовин, з різних підстав уникало постачання своєї продукції безпосередньо кінцевим споживачам, що спонукало останніх укладати угоди із приватною компанією-посередником, яка продавала продукцію ДП "НВО "ПХЗ". Водночас, як встановило слідство, фактичне постачання продукції кінцевим споживачам здійснювалося ДП "НВО "ПХЗ" напряму, без залучення ресурсів компанії-посередника.

Читайте також: НАЗК направило до суду адмінпротокол щодо львівського податківця

Внаслідок дії корупційної схеми ДП "НВО "ПХЗ" зазнало збитків в особливо великих розмірах у вигляді різниці між ціною реалізації продукції посереднику та ціною реалізації цієї ж продукції від посередника кінцевим споживачам, яка відрізнялася майже на 30%.

Розслідування наведених фактів детективи НАБУ здійснюють із травня 2017 після отримання провадження від військової прокуратури Південного регіону України.

Про підозру комерційному директору ДП "НВО "ПХЗ" повідомлено 19 жовтня 2016 року, 4 жовтня 2017 року детективами НАБУ повідомлено про зміну раніше врученої підозри. Дії посадовця було кваліфіковано за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

12 жовтня 2017 року стороні захисту відкрито доступ до матеріалів слідства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-