Базу відпочинку на Азовському морі арештували за крадіжки електрики

Базу відпочинку на Азовському морі арештували за крадіжки електрики

Укрінформ
У Запоріжжі за розкрадання електроенергії суд заарештував майно торгово-готельного комплексу "Хуторок", розташованого на Азовському узбережжі в смт Кирилівка.

Про це повідомляє сайт ПАТ «Запоріжжяобленерго».

Директор з фінансово-економічної безпеки «Запоріжжяобленерго» Олексій Пашин пояснив, що відповідне рішення суд виніс у рамках розгляду кримінального провадження, відкритого після встановлення співробітниками енергокомпанії факту самовільного підключення комплексу до електричних мереж.

«Факт самовільного підключення цього об'єкту до мереж запорізької енергопостачальної компанії був виявлений спеціалістами ПАТ «Запоріжжяобленерго» минулого літа - у ході рейдових перевірок готелів, баз відпочинку і пансіонатів на предмет дотримання норм чинного законодавства у сфері енергоспоживання. Було встановлено, що власник комплексу «Хуторок» протягом 2-х років забезпечував функціонування на морському узбережжі свого торгово-готельного комплексу, крадучи електроенергію у ПАТ «Запоріжжяобленерго». В результаті його дій енергокомпанії було завдано шкоди на суму 1 млн 372 тис. грн», - повідомив Пашин.

Читайте також: Українці накопичують найменше боргів за електрику - Міненерго

Матеріали за фактом самовільного підключення і безоблікового споживання електроенергії були передані в поліцію, яка кваліфікувала дії власника бази відпочинку за п.1 ст.188 Кримінального кодексу України «Розкрадання води, електричної або теплової енергії шляхом її самовільного використання» і відкрила відповідне кримінальне провадження.

На сьогодні Мелітопольським відділенням поліції ГУНП у Запорізькій області бізнесменові вже пред'явлено підозру в розкраданні електроенергії у великих розмірах. Матеріали надіслано на розгляд до суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-