За рік реалізовано 2,8 тис. регіональних інфраструктурних проектів - Зубко

За рік реалізовано 2,8 тис. регіональних інфраструктурних проектів - Зубко

Укрінформ
За рахунок Державного фонду регіонального розвитку та коштів субвенції для об'єднаних територіальних громад, у 2017-му реалізовано 2800 регіональних інфраструктурних проектів.

Про це в ефірі «5 каналу» заявив віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

"За рахунок державної підтримки регіонального розвитку, а саме ДФРР і коштів субвенції для  ОТГ, в регіонах у поточному році реалізовано 2,8 тис інфраструктурних проектів. Які дають можливість говорити про зародження нової якості освіти, інфраструктури, медичного і соціального забезпечення у громадах та сільській місцевості", - зазначив віце-прем’єр. 

Він поінформував, що 2018 року державна підтримка розвитку регіонів складатиме 18,5 млрд гривень, тоді як у 2014 вона була лише 500 млн гривень.

Він наголосив, що втримати людей на селі, залучити їх до економічних процесів можливо через відродження інфраструктури. 

«Маємо говорити про регіональну політику в розрізі можливостей. У сільській місцевості мешкає 31% громадян України, тож маємо створювати умови, аби втримати і розвивати цей людський потенціал. Сільські території дають найбільший валовий продукт, який в подальшому конвертується у валютну виручку країни. Держава мотивує сільські території, інвестуючи у регіональне зростання через ДФРР, субвенції для ОТГ,  на соціально-економічний розвиток та інші програми. Разом з тим, найбільшу увагу громади мають звертати на власні доходи місцевих бюджетів, які сьогодні сягнули 173, 5 млрд грн.  Це і є ті можливості для реалізації стратегій розвитку територій і впровадження проектів», — зазначив Геннадій Зубко.

За його словами, важлива також якість послуг, що надаються людям.

«Ми вже не говоримо тільки про кількість об’єктів. Для нас важлива якість послуг, що надаються людям. Ідеться про опорні школи, нові амбулаторії, дороги і їх освітлення, дошкільні навчальні заклади», — підкреслив урядовець.

Читайте також: Гройсман пообіцяв розібратися, хто насправді гальмує децентралізацію на Закарпатті

Як повідомляв Укрінформ, у 2017 році було реалізовано близько 800 інвестиційних проектів регіонального розвитку у рамках Державного фонду на суму 3,5 млрд грн. В рамках субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ було реалізовано понад 2 тис. проектів на суму майже 1,5 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-