Тарифи на доставку газет на Донбас ще два роки не зростатимуть

Тарифи на доставку газет на Донбас ще два роки не зростатимуть

Укрінформ
Укрпошта не підніматиме тарифи на доставку друкованих видань у Донецьку та Луганську області на 2018 та 2019 роки. 

Таке рішення було ухвалене під час засідання робочої групи Національної спілки журналістів з питань поштової доставки газет за передплатою (за участю представників національних та регіональних газет, активістів НСЖУ і менеджменту ПАТ "Укрпошта"), що відбулася 8 грудня, інформує у понеділок прес-служба НСЖУ.

Зазначається, що відповідне звернення до Укрпошти ініціювала Національна спілка журналістів України. Раніше увагу до цього питання привертав голова Донецької обласної організації НСЖУ Микола Токарський. Так, він наголошував, що в зоні АТО закриваються друковані видання через складну економічну ситуацію. 

"Тиражі знижуються, видання закриваються, не витримавши фінансового навантаження. Прикладом може стати місто Маріуполь, де з 2014 до 2017 року закрилося більше 10 газет з економічних причин", – підкреслив Токарський. 

Читайте також: НСЖУ та омбудсмен запустили кампанію солідарності із Сущенком і Семеною

Зі свого боку, головний редактор газети "Ильичевец. Город" з Маріуполя Олена Калайтан зазначила, що діалог, який розпочала НСЖУ з Укрпоштою, вже приносить свої плоди.

"Судячи з сьогоднішньої зустрічі Укрпошти з головними редакторами, представниками департаментів продажів і маркетологами, поштовики готові чути видавців. Сьогодні по доставці вони виходять на нульову рентабельність, але обіцяють, що змінять підходи. Дуже сподіваємося, що газет пачкою за тиждень більше не буде, зміниться ставлення до передплати, чекаємо нових форматів", – зазначила вона. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-