"Заблоковане правосуддя" у Черкасах: ВРП просить поліцію втрутитися

Укрінформ
Вища рада правосуддя просить поліцію вжити заходів для розблокування будівлі Будинок правосуддя в Черкасах, який було заблоковано активістами, невдоволеними рішенням суду щодо відмови в арешті бізнесмена, підозрюваного у зриві опалювального сезону в місті Сміла.

Про це зазначається на сайті ВРП.

"Вища рада правосуддя ухвалила звернутися до Національної поліції України щодо вжиття передбачених законом заходів з метою недопущення блокування Будинку правосуддя за адресою: м. Черкаси, вул. Гоголя, 316 та забезпечення громадського порядку під час роботи судів", - йдеться у повідомленні.

У ВРП розповіли, що у четвер, 7 грудня, будівлю Будинку правосуддя у Черкасах заблокували "радикально налаштовані" мітингувальники з прапорами та символікою "Національного корпусу", пояснюючи свої дії тим, що вони не задоволені рішенням судді Придніпровського районного суду міста Черкас.

"Зазначені особи зранку 8 грудня 2017 року заблокували всі входи до будівлі, на зауваження та заклики працівників поліції не реагували, суддів на робочі місця не допускали, вказуючи на те, що вони блокують роботу суду, перед входом до будівлі палили шини протягом усього часу", - пояснили в Раді.

У ВРП додали, що згідно з інформацією в.о. голови Придніпровського районного суду Черкас Шиповича, 7 грудня у цьому суді розглядалося клопотання слідчого ГУ НП в Черкаській області про застосування запобіжного заходу, а після закінчення проголошення судового рішення за наслідками розгляду судової справи, що відбулось 8 грудня о 00 год. 15 хв., присутні у залі висловили своє незадоволення змістом рішення та відмовились випускати суддю і секретаря судових засідань із зали судових засідань.

Читайте також: Українцям обіцяють "комфортні суди"

О третій годині ночі працівники поліції, які здійснювали заходи із підтримання громадського порядку, забезпечили судді і секретарю вихід із зали судових засідань, проте вихід із будівлі суду був заблокований натовпом, внаслідок чого виникла штовханина, тож суддя вирішив повернутися на робоче місце, де провів усю ніч.

Водночас у ВРП наголосили, що в Будинку правосуддя в Черкасах розташовано не тільки Придніпровський районний суд міста, а ще три судові установи — Соснівський районний суд міста Черкаси, Черкаський районний суд Черкаської області та апеляційний суд Черкаської області.

Раніше повідомлялося, що у Черкасах було розгромлено приміщення Придніпровського районного суду за звільнення бізнесмена, підозрюваного у привласненні 38 млн грн і у зриві опалювального сезону в місті Сміла.

Фото: provce.ck.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-