На Харківщині завершили ремонт стратегічної траси з Ізюма до Слов'янська

На Харківщині завершили ремонт стратегічної траси з Ізюма до Слов'янська

Укрінформ
На Харківщині завершено ремонт останних 50 км стратегічного автошляху від міста Ізюм до кордону з Донецькою областю.

Коментар журналістам після огляду автошляху дала голова Харківської ОДА Юлія Світлична, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дорога на Слов’янськ - дорога стратегічна, національного масштабу. До початку АТО вона вже потребувала ремонту. А великий потік військової техніки вщент зруйнував дорожнє полотно. Тому Президент Петр Порошенко прийняв рішення про початок ремонту. Сьогодні бачимо вдалий результат: 48,8 км дороги відновлено, виконано 100% робіт", - зазначила Світлична.

За її словами, це полотно європейської якості, яке має прослужити 10-12 років: "Загалом на ремонт траси цього року було спрямовано 290 млн грн".

Читайте також: Голову Миколаївського облавтодору підозрюють у привласненні понад півмільйона

Як пояснює начальник Служби автомобільних доріг у Харківській області Євген Зражевець, на початку року з держбюджету на ремонт траси було виділено всього 1 млн грн.

«Цих коштів, звичайно, було недостатньо, і керівник області Юлія Світлична прийняла рішення спрямувати на ремонт кошти «митного експерименту» - 56 млн грн. Рішення щодо фінансування робіт на останній ділянці - від блокпоста за Ізюмом до кордону з Донеччиною - прийняв Президент, який у серпні брав участь у відкритті відремонтованого мосту в Ізюмі", - каже Зражевець.

Як стало відомо, ремонт автошляхів області, у тому числі, у напрямку Донецька та Луганська, буде продовжуватися й надалі за рахунок державних коштів, частини митних зборів, місцевих бюджетів та завдяки створенню обласного Дорожнього фонду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-