Бойовику

Бойовику "ДНР" дали довічне за вбивство подружжя заради авто

Укрінформ
Прокуратура Дніпропетровщини довела вину бойовика «ДНР» у скоєнні низки злочинів. За вироком суду його довічно позбавлено волі.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Дніпропетровської області.

«Встановлено, що звільнений з місць позбавлення волі мешканець Донецька, не сприймаючи державну владу в Україні, вступив та брав участь у терористичній організації «ДНР». У грудні 2014 року під час виконання диверсійно-розвідувального завдання у с. Водянське Донецької області вказаний чоловік, з метою незаконного заволодіння транспортним засобом, зайшов до приватного будинку мешканця села та змусив останнього віддати автомобіль марки «Geely FE-2». Далі зловмисник здійснив декілька пострілів у голову господаря та його дружини, спричинивши їм несумісні з життям поранення, після чого зник з місця злочину. Викрадене авто чоловік у подальшому залишив під час бойового зіткнення з українськими військовими підрозділами», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що, повертаючись на територію, підконтрольну так званій ДНР, обвинувачений зустрів патруль Державної прикордонної Служби України. Під час перевірки документів підсудний здійснив чотири постріли у голову прикордонника з пістолета Макарова. Зловмисник виконав усі дії, направлені на вбивство військовослужбовця, проте останньому була вчасно надана медична допомога.

Крім того, прокуратурою доведено, що підсудний без передбаченого законом дозволу зберігав 5 пістолетів Макарова, не менше 32 патронів та не менше 10 гранат різного типу. Частину зброї він незаконно носив при собі, а іншу -  передав членам терористичної організації «ДНР».

Вироком Добропільського міськрайонного суду Донецької області 41-річного раніше судимого громадянина визнано винним у скоєнні злочинів, передбачених ч.2 ст.115, ч.2 ст.15 ч.2 ст.115, ст.348, ч.1 ст.258-3, ч.3 ст.289 та ч.1 ст.263 КК України (умисне вбивство; закінчений замах на вбивство військовослужбовця у зв'язку з виконанням ним обов'язків щодо охорони громадського порядку та державного кордону; створення терористичної організації; незаконне заволодіння транспортним засобом; незаконне придбання, носіння, зберігання та передача вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу).

Читайте також: Бойовики з мінометів обстріляли житлові будинки Водяного - СЦКК

Суд погодився з позицією обвинувачення, яке підтримувалось прокуратурою Дніпропетровської області, та призначив зловмиснику покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-