Голову Миколаївського облавтодору підозрюють у привласненні понад півмільйона

Голову Миколаївського облавтодору підозрюють у привласненні понад півмільйона

Укрінформ
Очільнику Служби автомобільних доріг у Миколаївській області оголошено підозру у заволодінні бюджетними коштами на суму понад 600 тис грн, виділеними на ремонт дороги.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Миколаївської області.

“За результатами досудового розслідування, у тому числі на підставі висновків судових експертиз та обшуків, проведених у кримінальному провадженні за фактом заволодіння бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем посадовими особами Служби автомобільних доріг у Миколаївській області, керівнику цієї служби повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, якщо воно вчинене в особливо великих розмірах)”, - йдеться в повідомленні.

За даними прокуратури, в ході розслідування встановлено, що посадовець шляхом складання завідомо підроблених офіційних документів та зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, незаконно заволоділи бюджетними коштами в сумі понад 600 тис. грн, виділеними на дорожній ремонт автомобільної дороги «Велика Корениха - Кам'янка» км 0+000 км 21+000». 

“Експерти чітко встановили, що взагалі не здійснювалось такого ремонту, а складені документи про проведення ремонтних робіт не відповідають дійсності. Внаслідок таких незаконних дій спричинено матеріальні збитки державі на зазначену суму, яка більш ніж в 600 разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян на момент вчинення злочину і є особливо великим розміром», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Київавтодор та Київзеленбуд прийшли з обшуками, п'ятеро затриманих

Розслідування триває, встановлюються інші особи, причетні до вчинення злочину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-