СБУ затримала депутата райради Донеччини - організатора незаконного референдуму

СБУ затримала депутата райради Донеччини - організатора незаконного референдуму

Укрінформ
Співробітники Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях затримали колишнього депутата Великоновосілківської районної ради Донеччини, який підозрюється у посяганні на територіальну цілісність та недоторканність України

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що у травні 2014 року депутат організував та провів мітинг серед мешканців селища Велика Новосілка. Зловмисник публічно звертався із закликами до відокремлення регіону від України та створенню фейкового "совета донецкой народной республики", - йдеться у повідомленні.

Після провального референдуму депутат утік з селища і тривалий час переховувався від правоохоронців у південно-східних регіонах України, де намагався налагодити свій бізнес. Зловмисника було оголошено у розшук.

Читайте також: Суд викличе Порошенка, Парубія і Турчинова у справі про держзраду Януковича

Співробітники СБУ встановити місце перебування колишнього депутата та на підставі рішення суду затримали його у Запорізькій області.

Чоловіку повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України і взято під варту.

Триває досудове слідство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-