Жебрівський порахував, хто на Донеччині за і проти України

Жебрівський порахував, хто на Донеччині за і проти України

Укрінформ
Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський вважає, що на Донеччині необхідно створювати потужне проукраїнське громадянське суспільство.

Таку думку він висловив в інтерв'ю "Українському тижню". 

"Я рано чи пізно поїду з Донеччини, але хочу, щоб ті процеси, які започаткував у регіоні, були незворотними. А такими вони стануть тільки тоді, коли ми зможемо згуртувати місцеву проукраїнську спільноту. Для цього зараз створюємо мережу дієвих громадських організацій: уже є асоціація ветеранів АТО Донеччини, у процесі створення асоціація «куркулів», себто малого бізнесу, на черзі асоціація вчителів (передусім української мови та історії). Можливо, через такі мережі нам вдасться залучити якісний місцевий актив", - зазначив Жебрівський.  

Також він вважає за потрібне створити громадський рух «Оновлена Донеччина», очолюваний кимось із місцевих активістів. На його думку, це не має бути політична партія, навпаки, патріотичні політичні сили могли б залучати собі кадри з цього руху.

"Мені закидають, що я відсторонився від громадянського суспільства. Але скажу так: якби на Донеччині було повноцінне громадянське суспільство, там не було б ані війни, ані окупації. Громадський сектор у регіоні ще треба створити. Більшість місцевих мешканців ще повинна здолати патерналізм, до якого вона так схильна. Зараз українське ядро на Донеччині - це не менш ніж 25% населення регіону, а 20% - кондові сєпари, які ненавидять все українське, решта населення не визначилася, і з нею слід працювати", - підкреслив Жебрівський.

Читайте також: Очільник Донеччини вважає, що регіон треба "переформатовувати" ідеологічно

Він також наголосив, що завжди відкритий для спілкування з громадськістю: щонайменше раз на два місяці буває в кожному районі, їздить без охорони, зустрічається з місцевою владою та мешканцями, а також спілкується з охочими у Facebook. Але, поскаржився він, у багатьох залишається упередження, що влада сама по собі й комунікувати з нею неможливо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-