На Запоріжжі Марина Порошенко вручила сходові підйомники для інклюзивних шкіл

На Запоріжжі Марина Порошенко вручила сходові підйомники для інклюзивних шкіл

Фото
Укрінформ
Під час робочої поїздки до Запорізької області  Марина Порошенко вручила директорам дев’яти інклюзивних шкіл, які є учасниками освітнього проекту Благодійного фонду Порошенка, універсальні сходові гусеничні підйомники.

Про це повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Запорізької ОДА. 

«У рамках соціальної програми Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації» ми разом із місцевою владою Запорізької області ініціювали придбання універсальних сходових гусеничних підйомників. Саме вони зможуть забезпечити доступність кожної дитини з особливими освітніми потребами не лише до першого поверху, а й до всіх приміщень своєї школи», - зазначила Марина Порошенко.

За даними ЗОДА, під час перебування в Запорізькій області дружина Президента разом із заступником міністра освіти і науки України Павлом Хобзеєм  також ознайомилася з презентацією інтерактивної карти інклюзивних шкіл регіону, створеної на сервісі Google . Завдяки цьому програмному продукту на базі Інформаційної системи управління освітою (ІСУО) створено облік дітей з особливими освітніми потребами на території області. У майбутньому передбачається введення в програму інклюзивно-ресурсних центрів, які з 1 вересня 2018 року запрацюють по всій Україні

Запорізька область – перший регіон України, де створено інтерактивну карту інклюзивних шкіл. Саме в  Запорізькій області було започатковано і пілотний проект щодо втілення інклюзивної освіти.

Читайте також: Держава має забезпечити можливість для самореалізації людей з інвалідністю - Порошенко

Наразі у Запорізькій області близько 400 дітей отримують послуги інклюзивної освіти. В регіоні з інклюзивною формою навчання працює 121 загальноосвітній навчальний заклад. У 265 інклюзивних класах навчаються 395 дітей з особливими освітніми потребами. Крім цього, з 1 вересня 2017 року в 27 дошкільних навчальних закладах відкрито 35 груп з інклюзивною формою навчання, в яких зараз виховуються 95 дітей з особливими потребами.

Марина Порошенко у Запоріжжі / Фото: Михайло Марків, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-