Вибухи в Нікопольському суді: на вході не працювала рамка-металошукач

Вибухи в Нікопольському суді: на вході не працювала рамка-металошукач

Укрінформ
У будівлі Нікопольського міськрайонного суду, де 30 листопада стався інцидент із вибухами, була рамка-металошукач, однак вона кілька років не працювала.

Інформацію про це Радіо Свобода підтвердили в суді. 

Як розповіла суддя - спікер Нікопольського суду Анжеліка Багрова, відвідувачі, які приходять до будівлі суду, проходять лише перевірку документів на вході.

«Металева рамка-металошукач нам була завезена в 2010 році, пропрацювала вона тоді місяць. На наші звернення її ніхто не відремонтував і на сьогодні вона просто є у приміщенні суду і не працює, тобто її фактично немає. На вході у нас сидить працівник поліції і перевіряє паспортні дані і повістки - до якого судді людина йде. І все. Не забезпечено у нас ніякого огляду - ні металошукачем, нічим. Це все має бути, має бути охорона, адже це - безпека учасників процесів, відвідувачів, працівників суду», - зазначила  Багрова.

За повідомленням судді - спікера, у п'ятницю Нікопольський суд працює в штатному режимі, окрім зали, де стався інцидент, - вона зачинена і опечатана поліцією.

Читайте також: Поліція обшукала оселю чоловіка, який підірвав гранати в суді Нікополя

Як поінформувала  Багрова, співробітниця суду, яка постраждала від вибуху, сьогодні вийшла на роботу, у неї діагностували контузію та черепно-мозкову травму, однак самопочуття задовільне.

Водночас у поліції Дніпропетровщини повідомили, що чоловік, який скоїв вибухи в залі суду, проходив поверхневий огляд. Щодо перевірки за допомогою рамки - металошукача в поліції підтвердили: такої перевірки не здійснювалось.

Як відомо, у четвер близько 11.20 від вибухів у Нікопольському міськрайонному суді загинула одна людина. Як розповіли в обласній поліції, це сталось у залі суду: під час слухання справи про вбивство, скоєне наприкінці 2015 року, батько одного з постраждалих привів у дію дві гранати. Унаслідок цього сам чоловік загинув на місці. Ще одна людина - один із підсудних - помер у лікарні. За даними поліції, окрім того, внаслідок інциденту постраждали 9 людей, у тому числі двоє підсудних, двоє конвоїрів та працівниця суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-