Геокадастр назвав

Геокадастр назвав "самодіяльністю" поховання на виділених учасникам АТО землях

Укрінформ
У Головному управлінні Держгеокадастру в Запорізькій області стверджують, що не виділяли учасникам АТО землю на цвинтарі. 

Як повідомила Укрінформу керівник сектору взаємодії установи із ЗМІ Тетяна Єлефстеріаді, воїнам АТО земельні ділянки виділялись виключно з фонду земель сільгосппризначення державної власності.

"Дозвіл на виділення двох земельних ділянок, про які йде мова, було надано у 2016 році. Земельні ділянки, за якими розпочався процес надання у власність, на той час були і зараз є землями сільгосппризначення. Але за час, поки йшло оформлення цих ділянок (розробка проекту, його погодження, тощо) ритуальною службою на цих ділянках за погодженням із сільрадою або без нього було здійснено поховання померлих - здійснено без яких би то не було законних підстав розпоряджатися цієї землею. Тобто, фактично відбулось протиправне захоплення земель, які перебували в стадії виділення учасникам АТО", - повідомила Єлефстеріаді.

За її словами, зараз Головне управління Держгеокадастру в Запорізькій області проводить перевірку за цим фактом.

Читайте також: На Запоріжжі учасникам АТО виділили землю на цвинтарі - прокуратура відкрила справу

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні прес-служба прокуратури Запорізької області розповсюдила інформацію про відкриття кримінального провадження за фактом виділення учасникам АТО земельних ділянок у межах цвинтаря та санітарно-захисної зони.

Згідно з повідомленням, факт виділення Головним управлінням Держгеокадастру в Запорізькій області  учасникам АТО земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства на території Дружелюбівської сільської ради Вільнянського району Запорізької області в межах цвинтаря та санітарно-захисної зони було встановлено Токмацькою місцевою прокуратурою. Відкрито кримінальне провадження за ст. 367 КК України "Службова недбалість". Триває досудове розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-